Pop amb favetes

De bon gust em van regalar un pop, que ja estava net i congelat...per tant només va caler que es descongelés i pensar com el cuinava ( i la responsabilitat de cuinar-lo!) bé, sort dels meus estimats llibres de cuina: "Rick Stein's Seafood" dels que van venir de Londres i que per cert recomano.
Es recomana que el pop hagi estat congelat (ja net!) dues setmanes, un cop descongelat posar en una cassola i que pugui anar al forn junt amb un raig d'oli (uns 85ml), posar la cassola tapada al forn a 150º durant 2 hores, fins que el pop està molt tendre.
Al cap de les dues hores quedarà així:
Mentre en una cassola escalfar l'oli, posar els alls i la ceba fins que hagin agafat color, llavors posarem els tomàquets tallats per la meitat, un pols de sucre i un bon got de vi negre, deixar que es redueixi el vi a foc lent.
Al mateix temps, farem arrencar un bull a les faves en una cassola amb aigua i reservarem.
Treure el pop de la cassola on s'ha cuit, i tallar en petits trossos, que afegirem a la cassola amb la ceba i el vi reduit, també i posarem el suc que ha quedat de coure's al forn, si veiem que es poc afegim una mica més d'aigua (però en principi no cal), coure uns 15 minuts més i passat aquest temps, afegir les faves i deixar cinc minuts més. Salpebrar al gust i servir.

El pop va quedar molt tendre i amb un gust...boníssim!
Publica un comentari a l'entrada