LABNEH

Aquí una amant dels formatges, algú més a la llista? Fa un temps em van ensenyar a fer mató a casa, el món dels formatges m'apassiona, tot i que no el gaudeixo com voldria doncs a casa no m'acompanyen!labneh
Això em fa no estar al dia com voldria de tots i cada un dels formatges, ja que també he de dir que sóc molt de miquetes, i si el compro el formatge s'acabaria quedant allà! Em conec!

Aquest estiu vaig decidir fer MARIE KONDO dels meus llibres de cuina, van acabar tots fora de l'estanteria, per tornar a estar a l'estanteria, ordenats de diferent manera, i he de dir que m'agradava més abans, ja que recordava on tenia els llibres. Va ser una activitat que em va agradar, perquè aprofitava per fullejar i separar receptes per anar a la llista de pendents (que no existeix com a tal, però si com a pòstits a les pàgines de llibres).

I un dels que tenia completament oblidat, era un llibre de formatge que ni està al meu repertori de llibres de cuina, trobar-lo va ser com treure la pols del meu passat, de quan vaig comprar aquell llibre i perquè, total, que ara està en un lloc més visible de l'estanteria.

I en un dinar de "traje" vaig fer formatge, concretament LABNEH, i no us passa que quan fas alguna recepta, després la veus per tot arreu, doncs això em va passar amb el LABNEH, la decoració i els condiments poden ser infinits.
És una recepta fàcil, i de les que tenen ganxo: només necessites 3 coses!

Iogurt
sal
i una coixinera de roba (que jo tinc de fer el menjablanc i de fer la llet d'ametlla)

Vaig comprar un iogurt grec en format de 400 g, va ser obrir-lo i remenar una culleradeta de postres de cafè amb sal.

Ho posem tot dins la coixinera, lliguem i la deixem penjada amb un bol a sota., el sèrum que cau, després es pot aprofitar, però ja serà per un altre post. Ho hem de deixar d'entre 12 a 16 hores, depenent de la textura que vulguem, si el volem per untar o per a fer boles (d'aquelles que les posen en oli).

labneh

Aquest la idea era que havia de ser per anar sobre una torrada, amb unes olives i un raig d'oli OOVE i servim acompanyat de raïm!

¡Qué no te la den con queso!

i ara maridariem...


labneh

Una recepta de les senzilles i que a sobre està molt bona, una mica d'Orient Mitjà a la cuina!

Recepta del llibre "TODO SOBRE EL QUESO "de Fiona Beckett

1 comentari