CRACKERS INTEGRALS

A finals de gener vaig fer un parell de dies de festa. Per no fer res concret, però per a fer moltes coses, i aquest cap de setmana de pluja he aprofitat per escriure un post, i així almenys faig un post al mes. 
De propòsits de principis d'any, el de llegir un llibre al mes, i de moment bé, però aquest mes de març n'he triat un del Tolkien, i si, m'agrada molt, però no tinc la pau de l'entorn per submergir-me en el seu món... desitgeu-me sort!!!

Una de les coses que vaig fer, va ser posar ordre a un dels armaris de la cuina, el que faig servir per guardar tots els aliments. Allà hi tinc totes les farines i espècies, havia de fer comanda de farines i volia saber exactament què em faltava. 

Amb l'ordre va sortir una bossa amb farina d'espelta integral, que no sabia que tenia, i el destí el tenia clar, fer uns CRACKERS tipus aquests, però sense sucre ni greixos, ja els afegiré jo posant a sobre una melmelada o alguna cosa salada.

I la veritat, és que fer neteja de l'armari m'ha portat una recepta súper bona.

CRACKERS INTEGRALSCRACKERS INTEGRALS


240 g de farina d'espelta integral
80 g de llavors de lli
80 g de llet d'ametlla 
1 cullerada de postres de llevat Royal
10 g d'oli de coco
1 pols de sal

Posem a la Kitchenaid l'accessori de pala, posem tots els secs, donem un parell de voltes i posem l'oli de coco. Com l'oli de coco ara està pres, el desfem amb un toc de microones i el posem líquid. Remenem i mica en mica anem tirant la llet d'ametlla. Fins que absorbeix tota la farina. 

Queda una massa poc manejable, però el que necessita és repòs, amb mitja hora en tenim prou. 

Passat el temps, posem entre dos papers de forn i passem el corrò. Intentem que quedi més o menys anivellat, 2,5 mm. Si veiem que la massa està tova, abans de "troquelar" la deixem 20 minuts a la nevera que reposi i endureixi. 

Troquelem i enfornem.

Forn pre-escalfat a 180 graus uns 18 minuts.

Aguanten cinc dies tancades en capsa hermètica. 

Són ideals per a un petit snack abans de dinar, o per un sopar de pico pico. Fa temps que estic buscant el substitut de les torrades comprades al súper. No m'agraden, tenen totes el mateix gust i si llegeixes les etiquetes, no m'agrada menjar tantes "Es".

Aquestes són ideals, el proper cop les faré com a torrada. Aquests de mida rodona (4cm de diàmetre) són una queixalada ideal!

I aprofitant que en havien regalat una sobrassada de Mallorca exquisida, van ser un acompanyament ideal!

No aguantaran ni cinc dies!!!

CRAKERS INTEGRALS
Crackers de vici!!!


Bon profit

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada