Cake de Yuzu

 Finalment penjo la recepta del cake de yuzu, el "pa de nous" és modernitza! I ho fa el dia que la seva mestressa fa anys! De regal us porto aquest CAKE DE YUZU!

La meva mare és qui em va ensenyar a fer el pa de nous, va arribar el moment que em sortia més bo que a ella, i sempre el feia jo. Al principi jo el trobava avorrit, no era espectacular, però amb el cafè sempre desapareixia (llavors no en menjava, que sempre estava a règim) avorrit però mai en quedava. Amb els anys, vaig aprendre a apreciar-lo com calia. Ja feia cakes de viatge i jo no ho sabia!!!

L'any 2019 vaig entrar a estudiar a la Hofmann, un somni fet realitat, que va durar dos anys i en vaig quedar enamorada. I, amb ganes de més. Cursos varis a l'espai sucre, amb l'Ester Roelas i el Carles Mampel, presencials amb l'Ettore Cioccia, ara en faré un de bundts amb la Bea de @ilovebundtcakes, un de Macarons amb la Belén @cupcakesagogo i més que en faria.

I que pengi la recepta és a petició de la Belén, us explico... abans del confinament (i quan dic abans, vol dir el diumenge  1 de Març de 2020,  i en 10 dies ens confinaven) vaig anar un curs, amb la Belén i la Sònia i vaig portar aquest cake. 

En vaig fer dos, un pels meus pares i l'altre pel curs. Aquell dia va ser fotografiat, i al final del dia, tastat, la Belén no el va tastar! Va desaparèixer, literalment, desaparèixer i molts no el van tastar. La Manu, ja l'ha fet, i s'ha tornat una experta. I avui jo us porto la recepta.

L'autor de la recepta és el Sr. Eric Ortuño, i aquesta recepta està publicada a internet. És molt semblant a la que vaig aprendre a fer a la Hofmann.  El Pastisser director ja era en Miquel Guarro, però aquesta és de l'Ortuño. I no la volia penjar per que ja està penjada, però de qui és l'autoria d'una recepta? és semblant al meu pa de nous, semblant al pa de llimona amb llavors de rosella, al cake de llimona de iogurt i aquest!

Tot i que està versionat, doncs la part de sobre l'he fet a la meva manera.

És un cake per triomfar, i us en porto la recepta, jo n'he fet la versió individual, doble, en format gran, de yuzu, llimona, mandarina, mango, ametlla, avellana, llimona, matxa, xocolata blanca, negra, speculoos, i salades... no hi ha cap recepta publicada, avui la primera. (a Instagram @padenous hi ha moltes fotos d'aquests cakes, i molts stories que ja han desaparegut). Si passeu pel meu instagram d'avui, una altre versió!

Aquest cake em va fer estimar els glassejats, i si us he de dir la veritat, prefereixo veure la cara de satisfacció quan us el mengeu que menjar-me'l!!

(tinc guardades opinions de gent que l'ha tastat que m'han fet caure les llàgrimes d'emoció...si el fas, agraïré que m'ho expliquis... i si mai vols que el fem, m'ho dius i fem un zoom! jeje)

I el confinament ens va fer cuinar molt, massa, i... anem eliminant posts de la llista de pendents, i també quilos dels adquirits, poc a poc però de manera segura.

Cake Yuzu


CAKE DE YUZU

3 cullerades de concentrat de yuzu ( jo compro el de SOSA, és car, però val la pena) si podeu comprar yuzu fresc, amb el suc de 2 yuzus en tindríem prou ( sinó tenim yuzu, llimona ecològica)

Ratlladura de yuzu, en cas de faltar, llimona si poden ser ecològiques millor.

140 g de farina 

3 g d'impulsor ( jo faig servir bàscula petita i impulsor del Royal)

160 g sucre

2 ous (sense número millor, o del 0, mida L)

75 g de nata líquida per a muntar (mínim 33% de matèria grassa)

50 gr de mantega

Escalfem el forn a 180º

Cobrim el motlle amb paper de forn, les quantitats són per dos motlles de cake de 16 cm.

Podem fer-lo amb la KA, però a mi m'agrada fer-lo a mà. En un bol de vidre, posem els ous, els batem (el just) i afegim el sucre, i tornem a batre. 

Després posarem la nata i el concentrat de yuzu. Remenem.

Els secs (farina i impulsor) tornem a remenar, han d'estar tamisats, i no han de quedar grumolls.

I, al darrer moment, afegim la mantega (amb un toc de microones) junt amb la ratlladura de yuzu si tenim sort o ratlladura de llimona ecològica.

Omplim els dos motlles, amb la mateixa quantitat.

I al forn, els primers 10 minuts a 180º i després 30 min a 160º.Desemmotllar i posar el glassejat, aquí al gust...suc de llimona i sucre glaç (en proporció 30/70) deixem secar 1 minut al forn encara calent.

Deixar refredar i llest!

Qui n'ha de menjar? Podem partir per la meitat i tallar, quedaran uns trossos petits... primer un, després un altre, ostres que flonjo, mmm que bo, de què és aquest gust????, puc repetir? ... i ja s'ha acabat... L'altre és per nosaltres? ...si... i un gràcies... i la cara de feliç se't queda gravada al rostre... dies... 

I un any més al sac i ben lligat, un any que a estat com una muntanya russa, amb els seus alts i baixos, del revés i volta sencera, per sort no afectats per la COVID, ni cap de les persones properes o estimades. Any que he estat més forta, més sensible, més feble, més irascible, més analítica, més cuinetes, més perfeccionista, més crítica, més amable, he estimat més i m'he sentit més estimada, no he pogut viatjar (com a molt Barcelona) i amb ganes de poder tornar a volar.

M'he regalat aquest pastís, i el comparteixo amb vosaltres, si estàs subscrit el rebràs abans que el faci públic i si tens cap dubte, o el fas, si us plau diga-m'ho als comentaris.

Per cert només en faig 48, són molts, però no els sento com a molts... curiós... 


cake yuzu

/


8 comentaris

 1. La primera i la última foto me portan records molt dolços 😉. Me sap greu haver lo possat avans que tu, però o vaig possar amb el teu beneplàcit. I han molts pastissos de llimona, pero per a mi aquest es el millor del mon mundial ❤️❤️❤️❤️❤️
  Mil petons

  ResponElimina
 2. Després d’haver llegit la teva entrada, tal i com t’has sincerat, l’hauré de fer sí o sí😍

  Ptnts
  Glòria

  ResponElimina