Pèsols a la francesa de la Montserrat Seguí!

M'agraden els reptes! La Cristina ens va proposar que féssim un petit homenatge a la Montserrat Seguí de Queralt fent una recepta del seu llibre "Cuinar és senzill", i cap a la Biblioteca hi falta gent!!! Però no hi era! Sort que la Glòria el tenia i me'l va deixar. Un llibre que és de la seva mare i que és un veritable fons d'armari (de les cuineres) quina senzillesa com el seu nom bé diu, explica totes les receptes tan entenedores, i són les receptes de sempre.

Quan fullejava el llibre, cada pàgina que passava, era a veure com ho fa, i la veritat és que la meva àvia i la meva mare m'ho han explicat ben bé igual, amb petites coses, però com tot, va a gustos.

Aprofitant que tenia el llibre, m'he posat a la cuina, n'he fet dues, i l'altre s'està fent. Possiblement que quan la publiqui ja estarà acabada. I l'altre quan la publiqui ja us ho diré.

Pèsols a la francesa

He aprofitat aquesta recepta per què m'encanten els pèsols i ara n'és època. Sóc feliç amb uns pèsols al vapor amb un oli de primera premsada, o una truita de pèsols, o la carn amb pèsols que fa la meva mare...

Us explico la recepta, la del llibre era per 4:

1 kg de pèsols
25 gr de mantega
100 gr de cansalada viada
1 ceba

Agafem una cassola i la untem de mantega, hi posem un raig d'oli, la ceba trinxada i la cansalada viada tallada petita, abans que agafi color hi posem els pèsols esgranats, una mica de sal i una cullerada de sucre. Els cobrim amb aigua calenta fins a la meitat. Tapem la cassola, baixem el foc i fins que estiguin cuits. Quan els servim els hi posem un dau de mantega.

Així de senzills, i fàcils de fer!

Han desaparegut.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada