Cooking the Chef! Pol de Christian Escribà!!!

Chistian Escribà, quin plaer! Tornem a ser dia 5, i toca publicar una recepta del Cooking the chef!
Noies aquest mes he xalat molt fent la recepta, tot i que el resultat no va ser el que jo volia! Però com sempre, versionem receptes i no sempre queden com voldries...alguns cops millor, però en qüestió de pastisseria més val seguir la recepta, ja ho diuen, i si ho diuen és per alguna cosa.

Aquest mes de Gener he estat a BCN, i en una de les visites vaig anar a petar a les Rambles nº 83 on hi ha una joia de la pastisseria, la botiga de Christian Escribà. Vaig sortir d'allà amb una capsa amb un tiramisú, i el programa dels cursos que fa a BCN. Em va agradar ser-hi i ambientar-me per al Cooking d'aquest mes

Anem pel repte: En veure el nom vaig pensar en fer macarons, recepta que tinc pendent de fa molt temps, i la veritat és que mai m'hi he atrevit, i podria dir que és la recepta que més he llegit de com fer-los, i mai he executat! Em segueix quedant pendent (la deixo per la repesca...a veure si m'atreveixo a fer-los!)

I no els vaig fer per que vaig veure una recepta que es diu POL, com el meu fill... i crec que m'hi vaig llençar de cap, versionant-la és clar! Com diria l'Escribà li he donat la volta!
En lloc de gerds he fet servir nabius

Per a fer un motlle quadrat de 22 cm

300 gr de xocolata blanca
75 ml d'aigua calenta
240 gr de nata muntada
6 fulls de gelatina
240 gr de clares
80 gr de sucre

2 planxes de xocolata

Gerds, molts gerds....doncs o nabius, molts nabius!!

Escalfem l'aigua calenta i barregem la xocolata blanca, no parem de remenar amb el batidor (sempre havia sentit que la xocolata mai podia tocar-li la xocolata... imagino que la negra!) Un cop ha arribat  a temperatura ambient afegim la nata semi-muntada. Per altra banda hidratem la gelatina , i aquí crec que vaig errar: jo hi vaig posar agar agar, per les proporcions en vaig posar 8 cullerades i pot ser n'hauria d'haver posat 10, el vaig afegir amb l'aigua calenta, que en la recepta original, la gelatina hidratada la posen amb les clares...
Vaig muntar les clares a punt de neu junt amb el sucre, i ho vaig barrejar amb la mescal de la xocolata.

Vaig fer servir una laca genovesa de xocolata, que respecte la recepta que us enllaço vaig fer servir un recipient més petit per que quedessin amb més alçada.

Muntem el pastís. Recobrim el motlle amb paper de forn, posem una placa al fons (haurem tallat a la mida) hi posem els nabius sobre la placa i quan està tot ple hi posem mescla de xocolata fins a cobrir.
Posem l'altra placa genovesa a sobre i cobrim de la mescla de xocolata. Ho deixem refredar a la nevera un parell d'hores, la xocolata ja comença a agafar consistència i posem els nabius per sobre.
El vaig tindre reposant tota la nit dins la nevera, i al dia següent vaig veure que no havia pres el suficient i no podia desemmotllar. Doncs cap al congelador... aquí la meva petita trampa per que quedés consistent.
Quan vam començar a dinar el vaig treure del congelador, que no estigués tan fred, i la veritat és que ens va agradar, tot i que a casa no som massa de xocolata blanca!


Us animo a veure les receptes de les participants al repte aquí!

I moltíssimes felicitats Aisha i Món per aquest aniversari del Cooking the Chef! I per molts més!!! Un petonàs i fins el proper Cooking the Chef!Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada