Cebitxe de lluç!

Experimentar a la cuina... potser és una de les coses que més m'ha aportat aquest bloc!
Sóc persona de reptes... res em fa por, i intentar-ho sempre té un al·licient... Cuinar per a mi sempre és molt agradable, i potser la més crítica sóc jo mateixa!

Avui he fet proves amb el cebitxe, menjar típic de la cuina peruana, tot un món per a descobrir per a mi! He fet uns quants tutorials de youtube i finalment vaig parlar amb el Joaquin de @debocaaccion ell em va aconsellar una manera molt fàcil de fer-ho, i si us he de dir la veritat, el segon cop que en menjava i el primer cop que el cuinava.

Necessitem

2 filets de lluç
Suc de dues llimones (millor llimes)
Pebrot
Ceba
Coriandre ( jo hi he posat api)
Ají groc o carolina reaper
sal i pebre

Per a fer el cebitxe el peix ha de ser de bona qualitat, comprarem lluç i demanarem que ens facin filets, no m'han tret la pell, però com que era tan fresc... no l'he tret. Els tallem a daus (1,5cm per 1,5)
Traiem el suc de les llimones ( no les exprimim, els hi traiem el suc, diuen que la part blanca de la llimona/llima amarga)

Posem els daus de lluç amb el suc de llimona.  Ho deixem 10/15 minuts


Tallem la ceba en dauets petits (els peruans ho fan en juliana, però a mi la ceba em molesta una mica)
El ají groc o carolina reaper tallats petits (pebrots que costen de trobar, aquest són de Soley Boqueria, de la boqueria ( jejeje) de la presentació de la Fira de Mercats de BCN, que quan vaig arribar a casa vaig congelar). Pebrots picants però agradables... es recomana no posar les llavors i treure les venes, per que no piquin tant.

Tallem el pebrot vermell en dauets petits.

Hauran passat els 10 minuts i ho barregem tot, que reposi cinc minuts més.

Colem i reservem una mica de suc.

Servim amb la mica de suc.

Un plat fresc, peruà versionat a la catalana! A la foto l'he servit amb unes fulles de sakura.

Cebitxe de lluç!Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada