Pollastre al curry!

Cada cop publico menys al bloc, intento publicar una foto al dia a Instagram @padenous i de tant en tant em deixo caure per aquí.
El curiós és que jo em pensava que la recepta del pollastre al curry ja la tenia penjada, i així és del 2013, però com passa amb totes les receptes, les perfecciones fins que les fas teves. Com ha canviat aquella recepta de la que ara us presento. Com hem adaptat alatres costums als nostres.

Aquesta recepta ens agrada molt a casa, és una habitual. Fàcil i sencilla.

Comencem amb bons productes, uns bons pits de pollastre, llet de coco (una llauna), arròs, ceba, i curry.

Respecte la llet de coco, a casa sempre hi ha una llauna. Normalment sencera, tot i que també he provat la menys greix (però el resultat no és el mateix).

Respecte al curry, necessitem un bon curry, el comprem a Reus a la botiga del NAMASTE al C/del Vent, dona gust anar a comprar a granel, tastar coses que ens va recomanant...i a part comprar els nostres tes, també els pebres i sobretot te un curry indi suprem!!!!

Comencem

Tallem els cebes en juliana, posem oli al wok i sofregim. Ho poso a foc baix, sense pressa i amb molt poc oli. La idea és que es cogui amb la calma...
Al mateix temps netegem el pollastre, i sal-pebrem. Tallem el pollastre a trossos que petits, mida justa per que hi càpiguen a la boca. Els posem a macerar amb la llet de coco, quan més temps estigui, millor.

Jo sempre intento tenir-lo mínim dues hores.

Mentre faig la ceba, vaig posant cullerades de llet de coco. i quan ja comença a estar feta, hi poso tres cullerades generoses de curry. Això si, t'ha d'agradar! posem el pollastre i pugem el foc.

En una cassola posem aigua a bullir. Quan bull hi afegim l'arròs. Aquest cop va ser arròs Marisma del Molí del Rafelet (amb l'integral del Molí del Rafaelet, també surt brutal!!) Gràcies Tere i Rafael per descobrir-me aquest arròs fet amb l'estima que es requereix!!! A mitja cocció i afegim dues cullerades de la llet de coco i un pols de sal. Aquest arròs s'ha de guardar a la nevera quan està obert. Recomanen
una  cocció de 12 minuts. (si és integral de 30 a 45 minuts)
Passat el temps, escorrem i reservem.

Quan el pollastre és cuit ho traiem del Foc. Si s'escau podem afegir una mica més de curry.

Servim amb arròs de base i a sobre el pollastre amb la ceba. Ens ho mengem amb palets, per que no en sabem amb les mans!

Presento aquest post, que fa mil dies que vaig fer la foto, i se'm fa la boca aigua, per que em ve l'olor del curry...un plat senzill amb èxit assegurat!





Bon profit!!!



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada