Espaguetis de Parmesà by Ferran Adrià per Cooking the Chef

Ja tornem a ser dia 5, recepta editada des de fa dies, però no la podré penjar a les xarxes fins al vespre!!! (coses de l'internet!!)

Repte del Cooking the Chef per a celebrar els dos anys d'aquesta aventura... el xef escollit per la Món i l'Aisha és...(tambors!!!) FERRAN ADRIÀ per un moment vaig pensar visca! Esferificaré alguna cosa... ja en tinc ganes (mai o he fet) però no m'he atrevit, doncs el mes de gener ha estat bastant atapeït de coses, moltes idees per a fer i al final pensava que em quedaria sense poder fer res (com em va passar amb el Bottura!)

He optat pel parmesà, m'encanta i vaig veure uns espaguetis de parmesà...




Necessitem

475 gr de parmesà DO, vaja un "Parmesano regiano!!"
360 gr d'aigua

4 gr d'agar agar

El dia abans que necessitem fer els espaguetis, agafem una cassola posem 450 gr de parmesà ratllat i 360 gr d'aigua, ho posem al foc i quan comença a arrencar el vull tirem el parmesà ratllat, quan s'ha desfet, ho treiem del foc i ho deixem in-fusionar 15 minuts anant remenant.
Ens queda tot el formatge diluït en l'aigua. Ho colem amb un drap de cotó fi i guardem tot el suero dins un got de túrmix transparent i el deixem a la nevera 12 hores.
Amb la pasta que va sobrar, vaig fer una beixamel lleugera i en van sortir unes croquetes boníssimes!

Quan al dia següent obris la nevera veuràs que tot el sèrum quedarà a la part de baix, i el greix a la part de dalt. Fem un forat i separem el sèrum (que és líquid) del greix (que és sòlid).

Pesem la quantitat de sèrum que ens ha quedat, i per 250 gr de sèrum necessitem 4 gr d'agar agar.
Ho barregem, ben remenat. ho traiem del foc i ho escumem per treure impureses.

Amb una xeringa i uns tubs de de PVC (la recepta deia de 0,5 mm de diàmetre, els meus eren una mica més petits!). Omplim la xeringa amb el sèrum i l'agar agar i omplim els tubs. Els deixem refredar amb aigua amb gel i al cap de tres minuts ja els podem expulsar.
Omplim d'aire la xeringa i l'injectem als tubs, els espaguetis surten disparats.

Repetim fins acabar amb el sèrum.

Servim, sobre un llit de formatge parmesà ratllat, oli de tòfona negre, els espaguetis al damunt i un toc de sal .

Bon profit

Si voleu veure totes les aportacions al repte, passeu per aquí!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada