Bao ba

Des de que vaig tastar els bao ba els tenia entre cella i cella! Quina cosa més bona!

Tot el menjar oriental a mi em porta boja, i els bao em van encantar. La idea és com si fos un entrepà i a dins posa-li el que vulguis, és el menjar del carrer! I el que més m'agrada es que tot s'exporta!!

Trobar la recepta dels Bao ha estat fàcil, al llibre de "Cuina amb Joan Roca" tenim la recepta dels panets al vapor i internet i sant google m'han acabat  d'ajudar, fins i tot jo m'he sorprès del senzilla que és fer-la, ara bé els propers faré modificacions doncs no sabia si s'inflaven molt o no, em tenien intrigada i la qüestió que es poden millorar d'aspecte però,... han sortit bons.

L'altre aspecte era el farcit, hi posen de tot, però principalment carn de porc, com sabeu jo no sóc massa de carn, he preferit posar-hi vedella, i ara que ja l'he cuinat, us asseguro que el proper intentaré amb el porc!

Per la carn, necessitem:

Un tros de crostó feia uns 400 grs
 Sal i pebre

He tingut el tros de carn amb salmorra (100 grs de sal per litre d'aigua), com que no sabia quant temps, només una hora. Passat el temps. Li he posat sali pebre per sobre i l'he tancat al buit.

Encenem la Rocook, posem una cassola amb aigua, el termostat i programem 75º, quan arriba a 75º, afegim la carn i tapem, estarà coent-se durant 5 hores. Podria haver estat una micona més però encara he de controlar els temps i em sap greu deixar-ho encès i marxar de casa, tampoc és que estigui mirant com va durant les cinc hores, però sóc patidora de mena!

Passades les 5 hores, ho traiem, i refredem. Obrim la bossa i ja podem tallar la carn. Un bon gabinet i a llescar carn...

Per la salsa:

4 tomàquets madurs
sal, sucre i pebre
Gingebre
1 rave daikon
Mitja cullerada de SAMBAL PEDAS

Respecte al SAMBAL PEDAS es tracta d'una salsa que fan a Indonèsia, Malàssia i Singapur de diferents pebrots. Jo buscava el puntet picant i el PEDAS resulta que és hot (però encara hi ha un altre més picant el Sambal Taliwang). Un encert!!

En una cassola amb un raig d'oli,  ratllem els tomàquets, posem sal, sucre i pebre, el gingebre i el rave tallats ben petits, a foc lent i anant afegint aigua. A mitja cocció mitja cullerada de Sambal.

Quan està la salsa feta, l'ajuntem amb la carn i ho posem en un bol. Al remenar, la carn es desfila tota!!!

I pels BAOs

He seguit la recepta del Joan Roca:

25 gr d'aigua
125 gr de farina
6 gr de llevat fresc
2 gr de llevat en pols
10 gr de sucre
12 gr d'oli de gira-sol
45 gr de llet
1 gr de sal

Escalfem l'aigua i barregem el llevat fresc. Fem un volcà amb la farina, el sucre i la sal, i al mig afegim la llet, l'aigua amb el llevat i el llevat en pols. Amassem fins a deixar una bola llisa.
Punxarem la massa i la deixem tapada en un lloc sec durant una hora. Passada l'hora, fem boles petites, les estirem amb un corró, han de quedar ovalats! Els pintem d'oli (per que no s'enganxin) i els posem sobre un paper de forn.
Els coem al vapor, amb una vaporera de bambú, durant 5 minuts. Menjar acabat de fer farcit de carn i salsa.


Repetireu, jo segur (ja m'han obligat a tornar-los a fer!)








Darrerament em passa que disfruto molt a la cuina, i quan després faig el post veig que no he fotografiat res de res, ni l'e.laboració, ni el procés...res..., fa una micona de ràbia doncs no veus com ho has anat fent... Si em poses nota, aquest seria un punt a millorar.



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada