Caldereta de llagostins... Del Bloc al Plat!

Dia 20, recepta del Bloc al plat.
La Mercè aquest mes ens proposa fer una recepta de la Gemma del bloc CAPROFITI. Des d'aquí aprofito per a felicitar-la doncs tot just ara ha fet cinc anys el seu bloc! Hagués fet el pastís triat per fer el bloc al plat si no hagués tingut la recepta feta.

He triat la CALDERETA DE LLAGOSTINS, va ser una recepta del gener de 2012, i un plat de festa. A casa som de peix, i quan a mercat hi ha llagostins a bon preu , no ens cal cap celebració. Aquesta recepta em va agradar doncs tenia una capsa de safrà que m'havien regalat i encara no l'havia estrenat, i el dia que els llagostins estaven bé de preu, em va faltar temps per a fer-la!

Necessitem

1kg de llagostins
2 cebes
4 tomàquets madurs
1 porro
1 mica  de fonoll
1 dl de vi blanc
20 gr d'ametlles torrades
1 pebrot vermell
200 cl de fumet de peix
1 trosset de xocolata a la pedra
Safrà
Oli, sal i pebre

No hi he posat all, doncs qui ens havia d'ajudar a menjar-los no li proba l'all, i en lloc de branca de fonoll, vaig posar el bulb, per que no m'hi vaig fixar quan prenia nota del què necessitava. I fumet, vaig pensar, no cal, que en tinc al congelador, i sorpresa la meva, no era fumet el què hi havia al congelador era crema de crancs... Bé, la Gemma va fer la recepta de la Contxita del Casal i jo la he versisonat (quasi del tot)

En una cassola fregim els llagostins i reservem. Piquem la ceba, el porro, el pebrot i el fonoll, un bon raig d'oli d'oliva a la cassola i ho coem fins que agafi color, sense pressa. Mentre ratllem els tomàquets i quan tingui color els hi afegim. Ho coem 5 minuts, i posem el vi. El deixem reduir.

En un cassó tindrem el fumet calent, quan el vi hagi reduït, hi tirem el fumet. Preparem la picada amb les ametlles torrades i el safrà torrat i una miqueta de fumet.

Afegim la picada a la cassola junt amb els llagostins i coure uns 8 minuts.

Es pot servir amb llesques de pa torrat.



I Gemma, si es menja perfecte d'un dia per l'altre però menys sucós!!!

Bon profit

 

 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada