Plum cake en format bundt cake...

La meva mare fa dues receptes, el pa de nous i el plum cake, a mi m'agradava més el plum cake, però segons ella el plum cake porta més feina. amb el temps, jo he fet més pa de nous que plum cakes, però quan el faig sempre penso que per què no en faig més sovint.

Podria dir que és una recepta d'aprofitament, doncs amb la fruita confitada que sobra de fer el tortell de reis, en faig plum cake. Aquest cop he aprofitat per estrenar motlles!!


Enamorada dels motlles de Nordic Ware, de tots, i que encara no en tinc cap!!! Doncs penso que són cars, penso on els posaré?  i que tampoc els utilitzaré sovint,..per tant segueixo mirant-me'ls de reull.., Per això quan vaig trobar en un supermercat alemany uns motlles que els imitaven, molt i molt econòmics no em vaig poder resistir. Allà estaven, a l'armari dels estris de cuina, aquell que, sort que està endreçat però que ningú no pot tocar, per que sinó no trobaria res... els havia de provar!!!




I també estrenat uns motlles rectangulars que em va comprar el meu pare al Tiger... no sabia si aguantarien la calor del forn, a l'etiqueta bé ho deia, i si!!
Necessitarem

200 gr de mantega a temperatura ambient
200 gr  de sucre llustre
75 gr de farina d'ametlla marcona
280 gr de farina
pols de sal
4 ous normals
325 gr de fruita confitada
75 gr de panses macerades al rom
Ratlladura d'una llimona i una taronja
Mig sobre de Llevat Royal
Ametlla laminada per a decorar

Amb aquestes quantitats en surten dos motlles rectangulars de 20 cm o 1 dels altres més grans.
En aquest cas em van sortir 6 mini-bundts i 2 rectangulars petits (de 15 cm)

Començarem per rentar les fruites confitades amb l'objectiu de treure l'excés de sucre!! després les tallem petites (brunesa) i les passem per farina.

En un bol, treballem la mantega amb el sucre, ha de quedar esponjós, després afegirem els ous d'un en un. I ho farem a mà. És un exercici de relaxació, a mi m'encanta! després i posarem les ratlladures de la llimona i de la taronja. La farina d'ametlla i per últim la farina junt el llevat, de mica en mica, junt amb el pols de sal. Moment de posar les panses (i una mica del rom que estan banyades) i la fruita confitada.

Posem la barreja als motlles.
Als motlles rectangulars l'ametlla laminada per sobre.



                                     


Tindrem el forn calent a 180º i els tindrem de 45 minuts a 1 hora i quart.

Els bundt cake quan han estat freds els he tallat el que han pujat, per anivellar-los. i sucre glaç per sobre.

L'avantatge del plum cake és que aguanta més d'una setmana dins d'una carmanyola ben tancada.



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada