Peus de Porc amb escabetx d'Oleum Flumen !

L'any passat vam rebre un nou repte d'Oleum Flumen, una botella d'Oli bo i un de Vinagre de Poma Summum van arribar a les nostres cases. El repte era cuinar una peça de caça o peix sense preu, i el mètode fer-ho en escabetx.
Tenia un problema,! Què cuinava? Volia fer maira, però el dia que vaig anar a comprar, no n'hi havia, per tant vaig haver de canviar el plan aquell mateix matí, complicat!!! Jo no sóc de carns, i molt menys de carns de caça, per tant havia de ser peix... però no em va fer goig res. 
Del que volia fer en un inici, al que acabaria fent, no te res a veure, doncs vaig acabar comprant uns peus de porc.

He de dir que tampoc sóc de peus de porc. Però el fet de fer-los en escabetx potser em feia canviar de parer.

Arribant a casa vaig posar els peus de porc amb sal i a la nevera dos dies. Passats els dos dies tocava coure'ls. Els volia coure a baixa temperatura, però no em vaig atrevir. 
Per tant a l'olla exprés amb força aigua i 45 minuts des de que comença a girar el tap. (La meva olla és de les d'abans!) 
Llavors començava l'experiment, vaig posar les potes en dues bosses de plàstic, amb un got d'Oli Bo i mig de vinagre de poma Summum, i les vaig tancar al vuit. Van estar un dia i mig tancades a la nevera.
Obrir les bosses i separar els peus del líquid. Les desossem. Com que volia que fos com un embotit, vaig posar la carn sobre paper film i en vaig fer un cilindre. El vaig apretar bé i al congelador.

El vaig treure del congelador una hora abans de menjar-lo. (he de dir que passades les hores va ser més fàcil tallar-lo!!) 

El vaig servir sobre unes pomes caramelitzades al forn, un raig d'oli per sobre, una mica de foie ratllat i un polsim de pebre... d'un mos!

Peus de porc escabetxats amb Oli Bo i Vinagre de Poma Summum

Gràcies Oleum Flumen per els vostres productes
Aquells que els hi agrada els peus, van dir que estaven molt bons.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada