Ganxetes Tour La Conca Edition!! 2015

Cap a la Conca hi falta gent!

El dia 28 de Novembre direcció cap a L'Espluga del Fancolí, punt de trobada Pastisseria Ferrer, allà ens esperava un esmorzar i una visita al seu obrador.

En David Ferrer ens esperava, no sé si va quedar una mica atabalat amb tanta gent amb la càmera/mòbil a la mà, però no vam perdre pistonada de tot el que ens va explicar.
Els carquinyolis: d'aigua sucre, ou, mantega, ametlla Marcona, vainilla, sal i l'essència màgica... una horeta i escaig.... Et voilà: CARQUINYOLIS. Ens va ensenyar com els feia, i ho varem veure.
Després ens va ensenyar com fa els torrons de praliné amb xocolata blanca. Mentre ens explicava la recepta, ens anava donant detalls de tot el procés. Fil per randa.
I per últim com cremava el torró de gema!!! Vistós i boníssim...
Com sempre, sembla fàcil, el que no pensem que ell ho fa cada dia del món, i ho te tot per la mà. Ell sol fa tot el procés de les elaboracions que tenen a la pastisseria, vam acabar fent una degustació de les mateixes (evidentment no de totes!!)

Pastisseria Ferrer

Sortíem de l'obrador endolcits per l'olor i encantats!!!

Cap a Pira. 

En Bernat Andreu ens esperava al Celler Carles Andreu, productors de cava en un 90% DO Conca de Barberà. Com sempre dic, és la gent que estima el què fa que així ho transmet. Com el Bernat. Ens va anar explicant com en un lloc com la Conca fa segles que produeixen cava, amb condicions meteorològiques dures ells fan la seva feina i en treuen bons resultats. Del trepat i parellada, amb una mica de macabeu i chardonnay en fan els seus caves. I de fa menys temps, també s'han atrevit amb el vi. Aprofiten les diferents maduracions de les vinyes, amb diferents fermentacions, i diferent repòs per els seus caves i vins.

Per finalitzar la visita un tast. No podia faltar en un celler! Varietat TREPAT... dos caves i dos vins. Del seu Cava Rosat Trepat Reserva en Barrica Brut, el Cava Rosat Trepat als vins el Trepat Novell 2015 i Trepat 2013... buscant el maridatge perfecte... Ca Rosset va maridar aquest tast amb les avellanes negretes de Reus i unes Olives arbequines.


Acabarem la visita i el Restaurant Molí del Mallol ens esperava, allà varem gaudir d'un àpat menú tancat, que va estar amenitzat per les nostres converses!!! 

I uns obsequis cap a casa!! Gràcies a Forn Sistaré, Oleum Flumen, a l'Anna amb les galetes de ceps que ens va dur de Casabella Natura i a la Glòria per el seu oli de cal Pelat!! 

I tots els que hi vam poder assistir:

Gràcies Mònica per la foto!!
Un resum del dia, i un especial agraïment a la Glòria que li agrada embolicar-se i de quina manera amb un èxit rotund!!! Petons dolços!!!Fins a la propera!!! 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada