Sopa de sofregit, amb Premium d'Oleum Flumen...

D'una cosa en surt un altre...i tiro perquè em toca!

Al mes d'Octubre ens trobàvem amb Oleum Flumen al Fòrum Gastronòmic, d'aquí en va sortir una visita oficial a les seves terres Les Garrigues, i el 15 de Novembre marxàvem cap a Vinaixa, ep sense arribar-hi, doncs al km 58 ens desviàvem cap a les seves finques... Les Teixeres... Allà ja ens va rebre el Martí Teres, el Miquel (que va aparèixer més tard) i la Ruth...



Feia fresca, però Gourmenderies, Nototsonpostres, lacuinadelolgalacuinavioleta, menusalacarta, trovel i padenous...erem allà, un tast hedònic ens esperava!!!

 Vam gaudir el que no està escrit!

Una taula quadrada gran, dotze persones segudes allà... va començar tot a quarts d'onze i va acabar a quarts de quatre... un àpat, una conversa, una complicitat... haguéssim pogut estar asseguts allà hores...

El nostre repte era fer una sopa...

Ells ens van presentar una sopa de farigola...




I aquí us la presento!
Una sopa... a casa som fans de les cremes, la nostra preferida (per preu) la de xirivia i per gust la de nyàmeres. El caldo de peix el faig jo, i el de carn l'Albert, formem un bon tàndem! Per avui havia de ser una cosa diferent. I crec que aquesta ho és. Una recepta de la meva sogra, que feia la seva mare i que jo no havia sentit mai... Sopa de sofregit!




Una recepta ben senzilla i a l'hora bona!

En una olla fem un bon sofregit!
Un bon raig d'oli Premium d'Oleum Flumen, una ceba grossa, un porro, un tomàquet sense pell, sal, un pèl de sucre i un raig de vermut... foc baix, i unes quantes hores...que es vagi fent. Un cop és fet, afegir aigua, i pa ratllat... així queda una textura més de crema. Deixar que arrenqui el vull... i a menjar!

Per acompanyar pa sec, si és vol... torrat, i si es vol sense res!

... Creieu-me quan el fred apreta... és ideal!!!




I després de la sobretaula una passejada per la Finca...podeu sentir com vam escoltar el silenci...

Martí, aquí tens la meva sopa! La culpa és teva... Tres sofregits ens vas presentar, i jo, d'un sofregit n'he fet una sopa!!!

Com diria el Martí...Tenim arrels però no tenim fronteres!!!


Petons






4 comentaris

  1. Vaja dia.....tenía que ser fàntastic per a tot lo que expliqueu. I el Marti, per lo que he llegit, una persona molt especial.
    A mi las sopes de pa m' encanten i amb aquest sofregit ancara mes i el toc del vermut, ancara mes. Calentan el cos, cosa que aquest dias aniría molt be.
    Petons

    ResponElimina
  2. Sopa de sofregit i amb vermut! Toma-ya!
    Té una pinta deliciosa, crec que n'ensumo la bona flaire!
    I quins bons records d'aquell dia on com tu bé dius: la complicitat no ens deixava aixecar de la taula!

    ResponElimina
  3. OOOhhhh!!! Quina sopa més valuosa i més original!!! Un bona recepta de la sogra!!!
    Petons, Marta!!!! I...bones Festes!
    Olga

    ResponElimina
  4. Estic veient que l'Oleum Flumen i el tema sopa ens porta a la calidesa i a fer servir productes propers, de cada dia i ben senzills per aconseguir uns magnífics resultats. Aquesta sopeta, amb el vermut ha de ser... boníssima!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina