Barmbrack...

El Barmbrackfinalment ja el tenim aquí. L'havia de fer, està entre un Pa de nous (del meu) i un Plum-cake, dues receptes que em va ensenyar la meva mare quan era jove. I, des de fa temps, el nom del bloc.

A l'escola bressol del Pol després de la Castanyada, van fer dues setmanes de Halloween, i la veritat és que el tema dona per molt, si més no divertit, les mateixes carabasses que fa uns dies acompanyaven la Castanyera, després van tenir ulls i boca dibuixats... Van canviar les castanyes, pinyes i garrofes per fantasmes, bruixes i ratpenats... El Pol és un "little Monster" i el paper li va anar de fabula!!!...I si no m'espavilo ho penjo l'any vinent...





Irlanda, fa bastant temps que hi vaig anar... llavors no feia recol·lecció de receptes als llocs on anava, però és un lloc que no em faria res tornar-hi! El Barmbrack és un pastís típic irlandès, els hi ve dels celtes, i el fan per Halloween, hi posen a dins un anell, un pal, una peça de roba, un didal i un pèsol, i tothom està pendent de què li toca i el seu significat. Aquesta recepta fa temps que la tinc, i ara que li he tret la pols, l'he tornat a buscar. Extensa com jo la tenia no l'he trobat enlloc. Llegint he vist que l'han modificat, el llarg s'escurça per fer-la més ràpida. I va, i jo, la versiono. 

De la mateixa manera que el que hi posen també s'ha escurçat, posant només un parell de peces. Ara hauré d'anar a Irlanda per verificar-ho!!!!

Necessitem

300ml de té negre fort
150 gr. de panses (ells en posen 250gr)
50gr de fruita confitada
450gr de farina
1 ou
250ml llet
75gr de mantega
225gr de farina
100 gr. de sucre morè
7gr de llevat Royal
Espècies (canyella)

Prepararem el té i posem a dins les panses... tota la nit!!!
De la recepta original que hi posen moltes panses, de tot tipus, jo com sempre, he versionat i n'he posat només de Corint (sense pinyols) i he compensat posant-ne més, però crec que no tantes com ells!!!
Ja estem a punt per a començar, escalfem la llet i desfem la mantega a dins. En un bol, posem l'ou, una mica de llet, el llevat, una cullerada de sucre i ho deixem reposar 20 minuts (jo això no ho havia fet mai amb el llevat químic!) Hi tirem la farina, el sucre, i hi anem posant les panses, amb el té on han reposat. Al final les fruites confitades i les espècies. Aquí també hem diferit, ells hi posen altres espècies... jo només canyella... 
Posem l'anell, el pal, el pèsol i la peça de roba...

Ho emmotllem 1 hora a 180°, si punxem i el pal surt líquid, ho deixarem una estona més. Un cop fet, hi posarem sucre glaç per sobre.

Tard, però vem fer una mica de Halloween a casa... bo, amb un gustet a té que encanta!!!

3 comentaris

  1. Si que vas una mica tard!!!
    Però pel Barmbrack val la pena esperar!

    PTnts a tu i al petit monster
    Dolça

    ResponElimina
  2. M'agradat el nom, la manera de fer-lo i porta té!!!!!! No el puc deijar passar. Te copio la recepte que la vuy fer. Pro m' encantan las especies. Quienes porta? Potser clau, cardamom. Digam que las posaré.
    Petons

    ResponElimina
  3. Marta, m'ofereixo per acompanyar-te a Irlanda a comprovar-ho!!! Però no sé per què....però la teva....em penso que és la millor!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina