Menjablanc by Caelles...al Mercat Central de Reus

Plou, ideal per posar-me al dia en els posts pendents...allà estan acumulats...esperant que un dia m'hi posi! 
Dijous i divendres ha plogut a Reus, les passejades han estat breus, però per sort als Mercats de Reus hi havia activitats...dijous al Mercat Central i divendres al Mercat del Carrilet.

Dijous, al Mercat Central de Reus, la Pastisseria Caelles ens va presentar el kit del Menjablanc, per a poder-lo menjar tot l'any.

En Miquel Caelles i en Jordi ens han fet una presentació molt amena d'un plat típic de Reus, el Menjablanc. 



L'avantatja és que ens el vendran preparat, i serà com si te'l mengessis de pastisseria!!! Una bossa que contindrà el preparat d'ametlles, una bossa amb la maicena i una coixinera de roba, i les instruccions de com preparar-ho:



Les instruccions de com fer-ho:



Aquí el Jordi en plena preparació, ens va aconsellar que mulléssim la coixinera de roba primer així serà més senzilla la premsa de la barreja. D'aquesta premsada en traurem per un costat l'orxata que ja només faltarà posar la maicena i remenar. I per altra banda, dins la coixinera quedarà el "turtó" que si es vol es pot aprofitar per a fer unes galetes o afegir-les per fer un coc.


 El format de presentació habitual és en un cassó de terrissa, com la crema catalana, però el dijous ens va farcir unes lioneses, així la cata per tots els que estàvem allà va ser més còmode. Menjablanc n'havia tastat, però amb lionesa mai... i em va encantar!


 I van aprofitar per presentar-nos un pastís que té molt d'èxit entre els seus pastissos, el Pastís Quadrat d'Or, doncs està boníssim i és molt econòmic. Depèn del tamany pots comprar un pastís des de 10€, és com si et sortís la peça de pastís per 2,5€ per persona! Es tracta d'unes peces de pastís, semblant a la base del brac de gitano, farcits d'Strataciella i cobert de crema cremada...i que també vem tastar!!!



El Menjablanc, prometo un dia fer-lo (que encara no tinc la recepta al bloc, i, ja em perdonareu, només he fet els que venen ja preparats, aixo si, amb Almendrina, jejeje!!), aquest combinat de ametlles marcona, farina, midó, ratlladura de llimona, canyella, sucre i sal...que és tan i tan bo!!!!

5 comentaris

  1. Molt productiva la visita als mercats!
    Haurem de provar això del menjar blanc amb les lioneses. Són dues coses que m'agraden molt, així que combinades deuen ser el súmmum!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Caram,,jo el menjablanc només amb cullera i una neula. Això si l'ametlla sobrera fa cap a un coc.
    M'encanta l'idea del kit, en passare a buscar un, ens encanta el menjablanc. I l'idea de les lioneses m'ha semblat perfecta.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Ja tinc ganes de tenir el Kit!!! i unes lioneses van segur!!!ptns

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!! Deu n'hi do! i aquest Jordi esta fet tot un artista!! Una Abraçada

    ResponElimina