Crema d'escórpora...

Quan hi ha escórpora al mercat val la pena comprar-la...és, per a mi, la millor crema de peix, de fet necessites ben poc per fer-la i de gust...espectacular!

A Catalunya en diem escórpora o cap roig, al Cantàbric en diuen cabracho, i d'altres noms que jo no havia sentit mai ...en definitiva és peix de roca, cal anar en compte amb les espines!!!!

D'uns 400grs d'escórpores vem fer una crema...tal i com fem el suquet de peix, un bon sofregit de ceba i tomàquet, una mica de sal i un pols de sucre, quan està llest, sofregim les escórpores, i una mica de vi blanc, tot ben remenat i afegim l'aigua, que ho cobreixi. Hi vem posar una mica de farigola, per donar el toc. Al cap de 20 minuts ja està llest, traiem la farigola, triturem i tornem a posar al foc, espessim amb una cullerada d'arròs. Tornem a triturar i colar. Llest per a servir.






Tinc pendent el "pastel de corbacho" de l'Arzak...algun dia caurà...

6 comentaris

  1. d'escórpora n'he menjat moltes vegades, però mai l'he tastat dins la sopa. M'ho apunto! Només pel color que té ja val la pena comprar-ne, oi? Només que punxa, però també punxen les roses i són ben boniques!! Petons

    ResponElimina
  2. Saps com m'encanta el cap-roig???? A la sal! És espectacular, però per aquí baix no n'hi ha mai de la mida necessaria, he d'anar a terres de la meva cunyada palamosina per tastar-lo.
    Aquesta cremeta es mereix un 10!! Arribava la flaire fins a casa meva, heheh ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. guardo tu recomendacion por si la veo algun dia.
    Esta claro que es una rica crema
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  4. L'escórpora fa uns fumets molt gustosos. Tot i les espines, és un peix que val la pena!

    ResponElimina
  5. Aquests peixos són alhora lletjos i bonics... és això possible? :D

    ResponElimina
  6. Quins peixos més rars!! Ara, malgrat que punxen, són molt saborosos. M'apunte aquesta idea de fer-ne una crema. Fa un aspecte deliciós.
    Salutacions

    ResponElimina