Orada amb verdures i salsa d'ostres!!!

Què té la cuina oriental que m'agrada tant? Anar a menjar a un japonès, o a un bon xinès, o a un coreà, o indi o un thai o un vietnamita...i sortir sorprès per algun sabor, alguna textura, alguna olor...la llàstima és l'oferta que en tenim al voltant és ben poca, i alguna de dubtosa procedència, sort que sempre tindrem llibres, o google i en el seu defecte el treballador d'aquell supermercat asiàtic que sempre et mira rient i sempre intentarà complaure't...Ara hi pensava i sempre que he viatjat he acabat a un (o varis!!) d'aquests restaurants.

De com cuinar l'orada...a casa l'orada la cuinem sempre a la sal, acompanyada de patates al vapor, una mica de maionesa...i està boníssima, algun cop al forn sobre un llit de cebes i patates...i es pot fer de mil maneres i sempre s'acaba fent igual...

Dijous vem anar a acomiadar l'anar a sopar fora...doncs el Pol havia de fer a acte de presència....sembla que aquest noi no vol sortir, però el sopar ja el vem fer. Al BAKAUMA, el restaurant de tapes japonès de Reus, i en vem treure idees per fer aquesta orada.

Necessitem 1 orada per a dues persones
Verdures al gust: 1 carbassó blanc
1 albergínia ratllada
3 cebes tendres
3 pastanagues 
Gingebre cru 
Salsa d'ostres

Primer netejarem totes les verdures, el gingebre i  les pastanagues les pelarem primer i després les tallarem totes en juliana. Tindrem el wok molt calent, amb un punt d'oli hi anirem coent les verdures per separat, doncs tenen diferent punt de cocció si el resultat que volem és que estiguin cruixents. Les anem reservant. Quan estan totes llestes les tornem a posar al wok i afegim salsa d'ostra al gust.

En aquest moment tindrem la paella calenta i posarem els lloms de l'orada a la paella, volta pel costat de la pell, i marcada per l'altre.

Posem un fons de verdures i al damunt l'orada. 

LLeuger i sa. Sense ni gota de sal!!!



Les verduretes:

De veritat deliciós!!!!



Un sopar ideal!!!

8 comentaris

  1. Marta, pel que veig.....el Pol no té ganes de sortir!!!!!
    El peix......boníssim!!! Ara que comencem a preparar algun plat oriental i agrada als meus fills, provarem de fer aquest.
    Petons!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Apa, apa... amb l'excusa del Pol no pareu!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. bona combinacio Marta
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  4. Fa molt bona pinta, Marta. El toc oriental hi deu quedar ben bo! petons i bon dilluns.

    ResponElimina
  5. Marta,
    El Pol encara no sap quina mare l'espera i ell no vol sortir, perquè pensa que li farà menjar de tot, i és que ningú li ha dit que la Marta Jubert, la seva mare, cuina molt i molt bé. Li ho dic jo ara mateix: Pol estaràs molt ben alimentat, no et preocupis! Vina!
    Nani

    ResponElimina
  6. Jo també som una enamorada de la cuina oriental, aquesta recepta ha de ser deliciosa! Petonets

    ResponElimina
  7. Molt bona aquesta recepta Oriental !!! Te mol bona pinta. Tens molta rao, la Orada es pot fer de qualsevol manera i totes bones. Com te que sortir el Pol, amb el ve que deu estar !!!

    Una abraçada, Agusti CAngrejo Grande

    ResponElimina
  8. Hola, sóc la Meritxell! Treballo amb la teva cunyada, Berta, a l' Institut de l' Hospitalet, ha estat ella qui m' ha recomenat el bloc. Un gran descobriment, i per començar la primera recepta que provo boníssima, tot i que, com que no trobava salsa d' ostres ho vaig fer amb salsa soja, Va triomfar!!!
    Felicitats pel bloc i pel nou membre de la família!

    ResponElimina