BAKA UMA Taller de Nigiri i Recepta del 15!!!

El passat 25 d'octubre, dijous,  plovia a Reus, si ja fa temps des de les hores, però...coses que passen...era un dia de pluja, començava a fer fred, potser per l'aigua, però sortint de treballar tenia una  cita: Inaguració d'un bar de tapes japoneses a Reus, una taverna japonesa al C/Presó num 23... per a mi, una addicte a la cuina japonesa tot un regal...jo a l'Albert i la Takayo (parella que està al davant del negoci) no els coneixia, però si a la Rosa i al Xavier, ells ens van convidar....i que van fer!!! Aquell dia va servir per desitjar-lis els millors encerts!!!

Després diversos sopars...que, tinc pendent el post, per diferents motius!!!

Avui començo per la presentació que ens va fer la Takayo al taller que organitza els dijous per la tarda el Mercat Central de Reus en una de les parades del Mercat. 

La Takayo i la Blanca:



Taller de Nigiris amb ingredients sorpresa:


Ella com a bona japonesa, portava l'arròs fet en aquelles màquines de fer arròs per a sushi...recordo fa uns anys que en volia una...ara fa temps que no en faig a casa...amb el que m'agrada!!!

Tenen una manera completament diferent de fer l'arròs que nosaltres, amb un resultat evidentment diferent. De llibres de cuina japonesa en tinc tres o quatre, i no sé quants articles sobre la seva cuina, restaurants , costums i llocs... tot un somni anar al Japó!!!

Primer hem de rentar l'arròs molt bé, passar-lo per aigua, una vegada i un altre fins que l'aigua surt neta, poden arribar a ser fins a vuit cops. Un cop l'arròs és net, es posa en una cassola i posem aigua, en total un 20% més que la quantitat d'arròs que fem. I tapem bé la cassola, amb paper d'alumini, o amb una tapa de vidre, el deixem 10 minuts que absorbeixi l'aigua i quan comença a bullir baixem el foc, uns 20 minuts ( aquí compte amb el temps!!!) I després deixem reposar la cassola.
I l'arròs ja és llest!

El posem en un bol ample i s'afegeix un preparat de vinagre i sucre, es remena...i ja podem començar a fer les pilotes de rugbi que seran la base del nigiri.

El de magret amb ceba caramelitzada i salsa de saikyo miso.
(aquesta salsa que portava, era genial!!)



 Nigiri amb hamburguesa de cavall i melmelada de tomàquet:



Nigiri amb albergínia fregida embolicat amb alga nori:


L'albergínia també la portava feta de casa, la fregeix i la macera amb una salsa feta amb una mica de dashi, salsa de soja, mirin i sucre...una delícia!


El proper post...sopar al restaurant:

BAKA UMA
C/Presó nº 23 Baixos
REUS
636070835



Si us han faltat idees per la recepta del 15, aquest post és una bona alternativa i diferent (tot i que està tot cuit!!!)

Una miqueta tard...però molt bo!!!


7 comentaris

  1. Uau! Quin taller més xulo, Marta. Sembla una cuina japonesa a la catalana i tot! he he he. Petons

    ResponElimina
  2. Oi tant que arribes a temps, lo xulo del 15 és tenir un bon recull per compartir ;) boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aaaaaahhhh, per això no vas poder venir?
    Ja m'he apuntat l'adreça per anar-hi :-D
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. A mi també m'encanten!! Grans combinacions!! :)

    ResponElimina
  5. Tot el que fas te un toc especial.....
    BONES FESTES i una abraçada molt forta.

    La teva botiga amiga Mobles Cambrils

    ResponElimina
  6. Wow! Qué envidia te daller, absolutamente maravilloso!!!
    Besotes

    ResponElimina