Arròs de sepionets i carxofes!!!

Dies de menjar...dona gust anar al mercat, és ple de gent, ple de productes i tot fa molt de goig, i malgrat la profecia que el divendres passat s'acabava el món, no ho semblava pas a plaça!!! A Reus fins i tot diumenge al matí estava obert el mercat! (jo ja vaig comprar el que necessitava divendres!)

Aquest arròs és un arròs a quatre mans, les dues de l'Albert que li encanta fer els preparatius del sofregit, amb un vermut o una copeta de vi, anar remenant i anar preparant, i les meves que en darrer moment controlo l'arròs que es faci al punt, no s'enganxi  i no es remeni!!!...són moments de cuina, fins i tot el gat aprofita per estar allà amb nosaltres!!!


Necessitem:

3 o 4 carxofes depèn del tamany, però que siguin bones!!! 
1/2 ceba de Figueres
1/4 de pebrot vermell
100 grs de pèsols
250 sepionets
1 tomàquet ratllat
1/2 got de vi blanc
Arròs (1 tassa per persona)
Aigua


Per a dues persones, nosaltres fem l'arròs al wok...ja ens hem acostumat i queda perfecte.

No sempre es troben sepionets al mercat, o almenys aquí!, a Tarragona els pots trobar a 12€ el kg a Reus una mica més cars a 15€, quan en trobes!!!! Primer els netejarem, com són de mida petita, només traurem l'os de la sèpia vigilant que no es trenqui, i deixem la resta, es desfarà tot. Reservem.

Primer pelarem les carxofes i les tallarem a octaus, posem oli al wok i les sofregim bé. Les reservarem fins al final.
Després tallem ben petita la ceba i la sofregim a foc lent, anem remenant de tant en tant, després hi afegim el pebrot que haurem tallat a daus petits. Quan ja quasi es cuit afegim el tomàquet ratllat, un pols de sal i un pols de sucre, seguim remenant i a foc lent, en el darrer moment els pèsols (congelats!), i quan el sofregit ja està fet, afegirem mig got de vi blanc, deixem que se'l begui. En aquest moment tirarem els sepionets,els deixarem que comencin a treure la tinta i que es comencin a fer petits. Moment de posar l'arròs. Donem un parell de voltes, i afegim l'aigua que ja tenim calenta. Que cobreixi l'arròs. Com que és per a dues persones el fem amb aigua, si fos per més afegim un brou de peix suau, fet amb un cap de rap i un sofregit de tomàquet, però per a nosaltres dos...ja està bé així!
Quan porta deu minuts hi afegim les carxofes i passat uns cinc minuts més ja podem apagar el foc, el deixem reposar i el resultat n'és aquest: 




L'arròs boníssim!!!!

I per a tots vosaltres:

Com es nota que qui no té feina...el gat pentina!!!  ;)




9 comentaris

  1. Això que es veu negre, es el pingüi?......
    BON NADAL.......

    ResponElimina
  2. Quina pinta que te aquest arros ¡¡¡

    Us desitjo un Bon Nadal i un Feliç Any Nou 2013

    Una Abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  3. Un arrosset boníssim... i bones festes!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Amb aquest arròs ens pots convidar quan vulguis, quina delícia! :P
    Que acabis de passar unes bones festes
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Un arròs fantàstic. Jo ja estic esperant amb candaletes que les carxofes estiguin en el seu millor moment per fer l'arros negre de carxofes i calamarçons.
    Molt bones festes Marta. Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina