Calamars farcits de trompetes de la mort!Quina alegria la recepta del 15 de Novembre...els bolets!!!

No cal que la recepta del 15 sigui dels bolets per trobar una entrada al blog, concretament 39...fiu, i la veritat és que m'agrada molt trobar-ne, i cada cop més...tot i que des de que estic embrassada no em diuen res...diuen que a l'estar en estat ja passa, però a mi em fa ràbia doncs jo disfrutava amb els bolets i amb les gambes..i ara  amb els bolets encara me'ls menjo, però les gambes...quasi que no en vull...manies....

Cada any saber si la temporada serà bona és una odissea...aquest estiu estàvem estirats a la platja prenent el solet i desitjàvem que plogués si no, bolets zero. Va acabar l'estiu i no havia plogut gens...sort que a l'octubre i el que portem de novembre ha sigut favorable...dels bolets que tinc a mà...de tots n'he plegat, no gaires però per a una menjada, si. Excepte de fredolics....que vem fer una bona collida, i les que ens vem deixar!!! Tinc unes receptes pendents amb fredolics, però ja cauran!!!

La recepta del 15 és amb trompetes de la mort, i són trompetes comprades al mercat a 13€/Kg

Calamars farcits de trompetes de la mort amb trompetes de la mort!!!

Aquesta recepta no és cap invent, després de fer-la he vist que està documentada a nombrosos llibres de cuina, el darrer que tinc de la Mariona Quadrada "Bolets. La saó de boscos i prats" en té precisament una, tot i que diferent a aquesta, però es que els calamars es poden farcir de qualsevol cosa!!!

Per a 2 persones ( i un bolet que està dins la panxa i que menja el que jo menjo!!!)

3 calamars (en cru feien un pam)
cebes de Figueres
500 grs de Tompretes de la mort
Sal, cognac


Netegem els calamars, i de 2 dels 3 els hi donem la volta i els reservarem per a farcir. Amb les potes, les aletes i l'altre calamar, ho tallem petit, i ho sofregim.

Netegem i tallem força ceba, jo vaig fer servir 3 cebes, agafem una cassola baixa, hi posem oli del primer raig i l'escalfem, quan està calent hi posem la ceba, i amb paciència i foc lent anem deixant que es vagi enfosquint. 
Per altra banda, netegem totes les trompetes, la meitat per al farcit i l'altre meitat amb la ceba. Un cop netes, afegim la meitat amb els calamars que ja estant coent-se i un pols de sal, l'aigua que van deixant anar, la traiem i la posem amb la ceba, així també enfosqueix. 
Quan les trompetes estan al punt ho retirem i farcim els calamars. Els tanquem amb un escuradents.

Posem a la cassola amb les cebes els calamars i un raig de cognac. Quan s'hagi begut el cognac hi afegim les trompetes i una mica de sal i deixem que es cogui tot plegat a foc lent. Tant els calamars, com les trompetes aniran deixant aigua, anem remenant...al final ho rectifiquem de sal si cal i llest!
I per dins...El vaig fer d'un dia per l'altre, i vaig pensar...demà faré una picadeta de pinyons...però me'n vaig oblidar!!!!

9 comentaris

 1. Tot i que jo ja els havia vist ..... Nyam!!! Els calamars ens encanten, i els bolets encara més.
  EL toc del sofregit de ceba m'ha fet el pes. Haurem de probar de fer-los,que tinc tromepetes al congelador.
  Petonets guapa, i un plaer haver-te conegut :)
  MAR, de EQNME

  ResponElimina
 2. este mar y montaña suena a celestial¡¡ muy bueno
  bona setmana
  peto

  ResponElimina
 3. Molt bons aquestos Calamars farcits. Tenen molt bona pinta i una presencia..... M'agrada la combinacio de calamars i trompetes de la mort.

  Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

  ResponElimina
 4. un mar i muntanya que no deixa indiferent a ningu!! m'encanta la combinació dels dos! petons

  ResponElimina
 5. un mar i muntanya que no deixa indiferent a ningu!! m'encanta la combinació dels dos! petons

  ResponElimina
 6. Vaig estar a punt a punt de fer uns calamars farcits de bolets pel 15! jajajaja De moment em quedo amb els teus, deliciosos!
  Moltes gràcies per participar!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 7. M'ecanten els mars i muntanya com aquests! I el farcit ha de quedar molt gustós.
  Sort que al final s'ha salvat la temporada, oi?

  ResponElimina
 8. que bons, que bons, que bons aquests calamars... i si el Pol no es queixa i et senten bé... perfecte!!

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 9. mmmm! quina bona pinta! tot el que siguin bolets m'encanta i la convinació... sembla molt interessant!
  Petonets! ja tens una seguidora més!

  ResponElimina