Romesco de peix...

1 de Juny de 2012... el meu aniversari...i com que les vacances les trio a primers d'any, avui tenia festa!!!! Ha estat un dia rodó... Dinar familiar... El dia ha començat ben d'hora, ben d'hora...i com no, a Tarragona, aquesta foto del mercat de TGNA és de diumenge passat, no vaig pensar en fer un a foto ahir divendres en ple moviment!!!!

Varem anar a Tarragona per que el plat que volíem cuinar va sorgir de les converses de diumenge passat, i a part, volíem menjar tallarines, i a Reus, si en trobem són bastant més cares...així doncs cap a l'envelat provisional que fan servir de mercat fins que no acabin amb el nou, que en quant a parades de peix està molt millor que el de Reus, més parades, més varietat...i et venen les sardines i seitons nets!!! Ja en ho va comentar la Nani, i si, tenia raó!!!!

 De primer, un pica-pica : musclos de roca, sardines fregides i tallarines...

I de segon...Romesco de peix...

 Avui en dia tots els indrets reivindiquen un plat com a seu, Tarragona vol fer-ho amb el Romesco, ja no com la salsa de romesco sinó com el guisat del romesco, plat típic de pescadors, quan eren a alta mar, i menjaven allò que tenien a mà, diumenge ens van explicar el plat, més o menys com el feien...a casa tenia el llibre de "La cuina del Serrallo" i vaig pensar que allà hi seria, però només hi ha una menció...total que googlejant us he versionat aquesta recepta...el resultat espectacular!!!

Necessitem per a 7 persones
 2 cues de rap
 Farina
 14 escamarlans dels petits
 Cloïsses
Fesols
1 got petit de vi blanc
 1 got petit de vi negre
Suquet de peix
sal i pebre

 Pel Romesco:
 4 tomàquets de pera escalivats
4 dents d'all escalivats
Ametlles torrades
Vellanes torrades
Carn de pebrot de romesco
Oli
Sal

Posarem les cloïsses en un bol amb aigua i sal.
Salpebrem el rap, l'enfarinem i el sofregim, per que no es trenqui. El reservem.
 Fem el romesco, escalivem els tomàquets i els alls al forn. Els pelem i els posem al got de la batedora, junt amb les vellanes, ametlles i la carn del pebrot de romesco, un pols de sal i un raig d'oli. Ho triturem tot amb el turmix, i l'anem rectificant de sal i d'oli si cal.
 En una cassola gran ( o en el meu cas dues de no tan grans!!!) escalfem l'oli, afegim el romesco i els sofregim uns minuts, ho tapem, després posem el got de vi blanc i el de vi negre, i deixem que es redueixi l'alcohol, sempre tapat. Ara ja és el moment de posar-hi el rap i els suquet de peix calent fins a cobrir-lo, ho deixarem deu minuts. En una paella obrirem les cloïsses, i passats els deu minuts els afegim a la cassola, junt amb els escamarlans i els fesols. Ho deixem cinc minuts més i llest per a menjar.


De postres la meva mare em va preparar el meu pastís preferit...la sara...moltes gràcies marona!!!



Un dinar d'aniversari rodó!!!! Gràcies a tots aquells que m'estimeu...jo també us estimo!!!

Però el dia no va acabar aquí....

6 comentaris

  1. Felicitats, guapa! Un aniversari molt feliç, veig. Saps que a Palamós el romesco de peix també és un plat molt típic? Però allà sovint hi posen gat (el peix, no el terrestre, eh? he he). Que acabis de passar un bon dia! petons

    ResponElimina
  2. I com és que el xivato del facebook no m'ha avisat?
    I ara per castigar-me em refregues aquest dinar, doleeeeenta!

    Així, val la pena seguir els consells de la Nani i tirar amunt per anar a comprar peixet?

    La camisa perfecta, gràcies al KH7.

    Felicitats,per l'aniversari i pel romesco!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats Marta, per molts anys!

    Quina pintassa de plato, tú! No tengo nada de hambre, pero me comería un platito ahora mismo, jejeje...

    Salut,
    Cris

    (Dolça me alegro que la camisa esté OK, la propera anem amb pitets tothom :D )

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Marta! Com que estic al camp no entro cada dia a internet i estic veient dues entrades al mateix dia. Tarragona, em fa gracia veure el mercat. Has fet un platillo molt bo (amb orígens tarragonins).
    Per molts anys,
    Nani

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats Marta aunque atrasas y fantasticos este romesco de peis y con el postre d etu madre un dia fabuloso.
    peto

    ResponElimina