Arròs Negre...

Quan vaig llegir que els Olleta celebraven el seu cinquè aniversari del blog...vaig pensar, aquesta recepta és ideal per a ells!!!
Recordo fa un temps, que ens vem perdre per les terres d'en Massitet...una visita amb demostració a Ca Massita, el forn de pa la família d'en Massitet, i d'aquí el seu nom (llavors ho vaig entendre!)
I per rematar-ho, un dinar al BERGANTIN de Vinarós...a tastar arrossos!!! Encara recordo ara l'arròs d'ortigues i el de carxofa!!! Vem passar un molt bon dia!!!

Per això i per que mai l'havia cuinat ...un arròs negre...

Ens hi posem?
Dissabte al matí vem fer allò que el Josep Àngel sol fer dissabtes al matí, anar a la Plaça... Nosaltres al Mercat Central de Reus, a comprar una sèpia bruta, que amablement ens van netejar, amb la seva tinta (i un parell de bosses més) 200grs de cloïses i 5 caps de caps de rap (anaven a 1,80€ /kg és el que és diu un bons fons de congelador!!!!), una mica de ceba, i tomàquets....entre d'altres...

Ara que ja ho tenim tot, som-hi doncs!!!

Fer un sofregit amb mitja ceba i pebrot vermell.
Amb l'altre mitja ceba, mig tomàquet, caps i peles de gambes i un cap de rap fer un brou, afegint una mica de julivert, sal, i un raig de conyac, quan comença a bullir deixar vint minuts. Triturar i el brou de peix ja està llest.
Al sofregit de la ceba i pebrots i afegim conyac i aigua, necessita foc lent... i anar remenant...quan ja està fet i afegim uns pèsols i la sèpia tallada a trossos petits...sense pressa, una mica d'aigua, una mica més de conyac, l'aigua d'obrir les cloïses (que portaven d'unes hores abans amb aigua amb sal, i... encara escupíen aigua...) les hem obert en una paella amb un raig d'oli...

Quan estava tot llest, agegim l'arròs i la tinta de la sèpia....deixem uns dos minuts, afegim el brou, i ho deixem vint minuts, si cal afegim més brou...el resutat...el de la foto...ESPECTACULAR!!

 Per acompanyar un PERFUM DE VI BLANC....

I com feia solet, a la terrassa a menjar-lo!!!
Kissumenja i Massitet que en celebreu molts més!!! Moltes felicitats

5 comentaris

  1. Sembla ben bo, Marta! I caps de rap que has fet servir i tot! un arrosset que ve de gust cada dia... petons

    ResponElimina
  2. Un arrosset molt bo amb aquests ingredients. I menjar-se’l al solet Ummm
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que té aquest arròs!

    Avui a Avui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat també proposem un arròs, però totalment diferent. Es tracta d'un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
  4. Quines sípies brutes més maques es troben aquests dies al mercat, veritat Marta???
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina