Sopar de tardor...

Divendres plovia!...preludi del que ha de ser el final d'estiu...altres han dit que per Sta Tela sempre plou...altres ja tenen ganes d'anar a caçar bolets...i d'altres com jo, veure que els dies d'estiu s'acaben, m'entristeix...sort que sé que vindran dies de tardor millors...
Fet és que el menú convidava, les temperatures havíen baixat i una crema de nyàmeres el va inagurar...per a la recepta podeu mirar aquí, aquest cop, només xips de nyàmeres per decorar...i he de dir que les nyàmeres eren molt tendres, i va quedar molt bona...són aquells gustos que recordes i que tornar-ne a menjar desperta mil plaers...i el més bo...agrada!

De segon dubtava entre filet (típic, però bo) o conill...la balança es va decantar cap al conill...de fet és un animaló que poc a poc s'està introduint en el meu menú, quan jo no en menjava pas...però surt bo...molt bo!
Necessitem:

1 conill tallat a trossos
3 cebes de figueres
6 múrgoles o rabassoles (les meves, seques i força grans!)
Oli
Suc de tòfona
Vi dolç
Una mica d'aigua de les múrgoles

Primer posar amb aigua les múrgoles, jo les vaig posar al matí per cuinar-les a la tarda. Pelar i tallar les cebes ben finetes, i reservar. Posar l'olla exprés al foc amb força oli, salar el conill i dorar, un cop dorat el treurem de l'olla i en el mateix oli iposem la ceba, baixem el foc i deixem que perdi consistència. Arribat aquest moment hi afegim el conill, el suc de la tòfona, el raig de vi dolç i colem una mica d'aigua de les múrgoles, ho tapem i ho deixem 20 minuts. Passats els 20 minuts, obrim i afegim les múrgoles, tornem a tapar uns 10 minuts més. I llestos!

Com sempre, el conill no és massa fotogènic, però de gust boníssim:
Tot va ser regat amb un bon rioja, un VIÑA ARDANZA Reserva especial 2001...un denonominació d'origen qualificada...i amb nota! Una bona anyada tal i com ho van ser la del 1964 i la del 1973...d'aquesta darrera no en dubtava pas!

Bon profit
Publica un comentari a l'entrada