Gambes...entre dolces i salades!

Diumenge,darrer diumenge d'agost, quan totes les festes majors ja han passat, un final d'agost, que, algú pot dir operació tornada...les vacances s'han acabat... o dimenge, primer cap de setmana de lliga...perdrem el temps veient com 22 paios juguen a l'esport més ben pagat del món...però no, per mi diumege de fer allò que més m'agrada, anar a passar calor a la platja, una platja deserta a Cambrils, aquella aigua gelada, que no fa ni quatre dies era "caldum"... aquella brisa marina, altrament coneguda com a Garbí, o Llevant...tant se val, el sol hi era i apretava (la crema protectora que m'acompanya, fidel a mi,...)...relax....
Arribes a casa amb una gana que et menjaries qualsevol cosa, però...qui t'apreta? ningú...doncs anem a cuinar, però una cosa ràpida...sort dels "Gambones Argentinos" comprats a la Sirena, i congelats, que sempre et treuran d'un atac de gana...conectar el forn...mentre una bona dutxa per treure lal sal...i a dinar...

6 gambes per pax
1 cullerada de mel
1 raig de vinagre d'arròs,altrament conegut com a Mirin
Sal, si pot ser Sal de Mer...al gust

Un cop les gambes estan descongelades, posar-les en una safata d'anar al forn, ja pre-escalfat a 180º...cobrir la safata amb paper d'alumini, posar les gambes al damunt, posar la cullerada de mel, deixant que caigui i les toqui a totes, i el Mirin, posar-hi sal...i deixar de 3 a 5 minuts depenent si us agraden més o menys fetes...deixar les normes del savoir fer a la cuina i a menjar-les amb el dits...mmmm de vici!!!



Ja podeu mirar el fútbol...que segur que guanyen, o no??(amb el que cobren!!!)
Bon profit

9 comentaris

  1. A casa estan mirant el futbol i mentre, jo vaig mirant els blogs, i tot mirant he vist aquestes gambes han de ser boníssimes, me les emporto cap a casa!

    ResponElimina
  2. Un plat molt atractiu, per després d'un matí de platja o per a qualsevol moment que no tinguem massa ganes o massa temps per a la cuina. La combinació de dolç i salat m'agrada molt i aquestes gambes les trobo molt encertades!.

    ResponElimina
  3. Futbol???? a casa meva a ningu li interesa, aixi és que jo miro blocs, l'altre mira dibuixos,l'altre estudia... i sopem tots junts comentant aquestes gambes tant bones.

    ResponElimina
  4. Mai les he fet així i tot i que a casa no som uns fans de la gamba de tant en quan en fem i la propera seràn amb la mel i el mirin , a veure si ens enganxem a la gamba , de veritat que les provaré i ja et diré que.
    petons reina

    ResponElimina
  5. Jo igualet que la Mai: no les he tastat i m'ha picat la curiositat. També ho fare!! :)

    ResponElimina
  6. Ha de ser un bona combinació, els dolços - salats a la cuina donen molt de joc. I amb les gambes, gairebé qualsevol cosa queda bona, oi? Je je je...

    ResponElimina
  7. A mi no m'agrada el futbol, per tant, ho tenia fàcil: a menjar gambes toquen!! I si són com aquestes que tu has preparat, me'n menjaria una dotzena!!! Com a mínim!!!

    ResponElimina
  8. Tinc gambes, mel, vinagre d'arròs i sal... no tinc excusa no et sembla?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina