...FORUM SANTIAGO...

No sé per on començar...per motius que ara no venen al cas vaig canviar un viatge a Brusel.les per un viatge a Santiago...o potser dir que vaig anar a menjar xocolata a Santiago en lloc de Brusel.les...o dir que preferia un Vueling que un Ryanair...quan ara sé que per Vueling ja m'han vist prou (si puc evitar-ho!)... el cas és que dilluns jo havia de ser a Santiago...i el propòsit es va cumplir, una mica més tard del compte...però...que hi farem!...em vaig perdre la Trobada de bloggers que en principi va generar aquest viatge...però per sort el fòrum va durar un parell de dies més i jo era allà per gaudir-ho!

I em va emocionar:


De tot el que vaig viure, veure, degustar, catar, escoltar i en definitiva sentir no sé com explicar-ho...les sensacions que m'emporto (i no vaig veure el Ferran Adrià) són excepcionals...totes... inclús la pluja...va estar a l'alçada de les meves expectatives...jo no vaig assistir al Fòrum Gastronòmic de Girona, ni a l'Alimèntaria (i a la d'enguany crec que tampoc (al març...)) .....la meva única referència va ser la Taste of Christmas a Londres el 5 de desembre de 2008...llavors va ser tota una experiència...que quan domini l'anglès hi tornaré!!! ...però el recull que en faig de Santiago és sens dubte una petita mostra....


Des d'uns germinats de ceba:


Passant per unes delícies del mar:



Fins a un sushi de llagosta:



I ja hi tornem a ser...és el què o és el com t'ho expliquen???


De les xerrades...a veure si no me'n deixo cap...


  • COCINA VASCA, KM 0: Recuperación del producto autóctono per en Josean M. Alija, Eneko Atxa y Mariano Gómez; (els vascos són bons!!!)

  • LAMPREA A LA BORDALESA: El pescado más prehistórico en la cocina más actual per en NICOLAS MAGIE; (de la lambea...em vaig quedar amb com la netegen...)

  • LA CUINA DEL VALLÈS per en Tomàs Cuadrado i la Sílvia; (en faré un post...amb la recepta del tiramisú!)

  • SESION CONJUNTA DE COLECTIVOS DE COCINA per en Xesco Mas,en Florencio Martínez i en José Nañez ( del restaurant El VELERO i CASA HIDALGO de Sitges) (un xató...excepcional!)

  • LA BRILLANTE INMADUREZ per en Josep Roca (deixeu-me dir que em quedo amb TALARN)

  • LA ESPIRITUALIDAD JAPONESA per en Sotohiro Kasugi, restaurant SOTO a NY (BRUTAL!!!)

  • FOODPAIRING per Bernard Laharousse i Peter Coucquyt (m'he quedat amb l'olor de sucre cremada a la meva moleskine!!!)

  • CIENTIFICOS EN LA COCINA per en Jaume Estruch i Jose de Haro (teoria o pràctica?... sentiments!!!)

  • Cocineros y empresarios de ésxito una xerrada amb germans Torres, Joan Roca, Gabino Sotelino i Julio Cerviño...

  • Creatividad al alcance de todos, per en Joan Roca (quina millor manera de finalitzar un fòrum!)

El que van ser xerrades...però en petit comité no van ser poques...amb la Sònia de Cal Sosa varem fer petits tasts de pols màgiques...i ens va demostrar de nou la seva gran generositat!

....amb el Pep Nogué vem estar fent unes cates de vins dolços boníssims, en especial un de Garnatxa amb poma el.laborat per ell mateix...
...amb en Marcelo Tejedor, del Restaurant Casa Marcelo mentre esperàvem la xerrada d'en Sotohiro i la seva dona Mako....

...amb el Xiquet de Vinarós, Juanjo gràcies per tot...
... amb la Caren i l'Alba dels expositors de Catalunya i Girona, al Martí sempre em fa riure..., a la Sole per rebre'ns, a la Marta Rovira d'organització (no la vaig conèixer!)...a la Paula i a la Silvia de la Pensión Obradoiro, i gràcies al Manel per acompanyar-mi...

Em deixo algú? Sorry!


En fotos un petit resum:

En somnis....mils!!!!
I a la pregunta de si he estat a Santiago???.....un cop però per tornar-hi!!!!

...em quedo amb l'slogan d'aquest Fórum Gastronómico de Santiago´10...


¿CANDO FOI A ÚLTIMA VEZ QUE SENTICHES BOLBORETAS NO ESTÓMAGO?


Apa, hasta lueguiño!


Publica un comentari a l'entrada