Experiment de pà!

De fa un temps ençà un seguit de successos s'han anat creuant per la meva vida...coses que passen i que no comprens per que passen...però ja han passat...i el seguit de despropòsits que els va ocasionar mai es sabran...de cop i volta sembla que tot ha de canviar...doncs deixem que flueixin i que passin...

Passin i vegin, doncs he estrenat cuina, encara no he fet l'estrena oficial....però el forn primer s'havia de provar...
I no només cuina, també he estrenat dieta, que molt diferent a règim....però si més no...complicat...un nou repte! Som-hi doncs, la salut és el primer.
Aquestes costums diàries que de cop i volta s'han de canviar...doncs modifiquem-les provant de fer un pà menjívol per a mí (no puc menjar ni llevats, ni sucre...per tant no puc menjar pà). Em van dir que el pà jueu el podia menjar però googlejant receptes porta llevat i no puc!
Atreviment de pà:

300 gr de farina
200 ml d'aigua
25 gr de massa mare :50gr de farina, un pols de sal, aigua


Per fer la massa mare del pà: els 50 gr de farina es barregen amb una mica d'aigua i un pols de sal....s'ha de treballar força amb les mans, fins que quedi una massa elàstica, fer una bola i deixar-la reposar...un dia, dos, tres...fins a un mes!

Bé jo m'he esperat un dia, i som-hi..... escalfem una mica l'aigua. En un bol gran posar la metiat de la farina i la meitat de la massa mare, he anat afegint l'aigua i anant trebalant amb les mans...després he afegit la resta de farina i no he deixat de treballar la massa. Quan tota la farina estava incorporada a la massa, l'he desanganxat de les meves mans, i he posat un raig d'oli a les mans, havia de donar forma a aquella massa...Tenia el forn pre-escalfat a 50º en una safata d'anar al forn he posat el pà sense llevat junt amb un got de terrissa amb aigua, i han passat 30 minuts, passats els trenta, posem el forn a 225º i 30minuts més.

Evidentment no ha pujat...però ha quedat boníssim...el pà està llest i el forn funciona, ara ja puc fer l'estrena oficial!

Publica un comentari a l'entrada