Un passeig pel Priorat...

Ara ja fa quasi un any que vaig iniciar la meva excedència...en aquest temps he fet moltíssimes coses i més calers hagués tingut...tot una experiència...que recomanaria a tothom (evidentment no pels motius que em van dur a mí a agafar-la) si no pel fet de poder gaudir d'un any per a tú...un any, passa ràpid...en resum:quasi cinc mesos per Londres...el meu Londres (amb permís dels anglesos), amb un kit kat de sol per Egipte a Sharm-al-Sheik...el mar Roig va mostrar-me els seus encants: mil peixets i mil corals...Per rematar-ho a Colòmbia (falta la crònica)...només dir que val moltíssim la pena!
I ara preparada per la tornada al món laboral (no m'ha tocat la loteria durant aquest temps, per tant em toca seguir treballant, a no ser que algú em volgués subvencionar els viatges, no diré que no!!)
Em trovo ara gaudint del sol que tenim i de les nostres terres...que també es troven a faltar quan ets fora...i ho valores més.
Nascuda a Barcelona...les meves terres són el Baix Camp, tot i que sempre he dit que pertanyc a terres de ningú...ara me'n adono de moltes coses i el més important és sentir-te estimat...
De bona mà aquest dies m'han portat a conèixer el Priorat, comarca propera al Baix Camp...i de quina manera!!! Dues visites amb cata a dues vinyes del Priorat...conèixer la DO Priorat i la DO Monstant...ja m'agradaria saber entendre dels nostres vins...però modestament m'atreviré a dir-ne la meva opinió...i sense por de fer el rídicul...segur que riem!
Vem triar un dia ....plovia lleugerament...i en arrivar ja no plovia, tot mullat....aquella olor peculiar...i les vinyes...mmm

Primer vem anar a visitar les Vinyes de Mas Perinet, conegudes com les vinyes del Serrat (i té una participació econòmica)...la Margarida ens va fer una visita per les instal.lacions, explicant-nos tot el procés per arrivar als seus vins...d'aquelles explicacions donades amb el cor... com si esn expliqués la vida del seu fill...per rematar-ho amb una cata de tres dels seus vins: un de blanc en ClosMaria, i dos de negres el Gòtia i el Perinet...no tinc constància del temps que vem estar en aquella sala olorant i degustant els vins...però va ser gratificant!
Comentar que el logo d'aquestes vinyes està molt lograt....es tracta de la taca que deix una quan ha vessat el vi...
I les instal.lacions...amb el seu encant!
Malgrat eren quarts d'onze del matí...jo ja estava a punt per fer la cata:

Després de la cata...recomano el vi blanc el ClosMaria, algunes botelles ja van venir amb nosaltres...
Sortiem del terme de Pobleda, en direcció Porrera...les vinyes d'en Ferrer i Bobet ens esperàven (ambdues visites concertades previament)...passejada per les instal.lacions i explicacions oportunes, alguna foto:

I algún projecte interessant...plantació de vinyes del tipus Sirah... per a fer un vi tot d'aquesta varietat...m'agradarà veure el resultat ...d'aquí a uns anys, és clar!
I per finalitzar degustació d'un dels seus vins...(l'etiqueta és diferent), és un vi molt "afrancesat" tipus borgonya...no estic acostumada...no és el meu estil:

Des d'aquí un moltes gràcies a les dues vinyes!

Ja era tard, dinaró a Falset i de tornada parada a Porrera i cap a casa.

Dia per a recordar...

5 comentaris

 1. quin post més autèntic.... :)))
  per cert, on vau dinar a Falset???? a mi m'encanta un lloc que es diu El celler de l'Àspic....
  ja m'explicaràs quan comences a treballar i tota la pesca.....
  petons!

  ResponElimina
 2. Marta, però si cada cop que et miro ja has canviat l'entrada... Estas superactiva, noia... Que no em dones temps ni a apuntar-ho !!!L'aperitiu d'esberginia, els muffins o el pa d'avellanes... Tot super bo... i tu fas una cara estupenda, allà asseguda.. T'ha anat be aquest kit-kat a la teva vida..

  ResponElimina
 3. Berta: dinar al Quinoa, al costat de l'Àspic!! (jo et diria que quasi porta per porta!)
  Maria, ja ho saps...un any de Kit kat..
  Ptnts

  ResponElimina
 4. Marta; -Pa de nous- Jo he tingut l'ocasió de estar en un celler del Priorat, ajudant a la "tramoia", entrant a les seves entranyes tallan els fils prims dels reïms, oloran, provant i també menjant algún que altre pom acabat de tallar, per després, arribar al celler i descansar a les bodegues que després amb el temps els directors d'escena, donaràn a conèixa aquest gran actor. El vi.
  Jo per la meva part aquesta "tramoia" era la verema. Com diuen dels vins del Priorat... aquest sí que m'ha agradat¡.
  Josepb -menja de bacallà-

  ResponElimina
 5. Estàs guapíssima a la foto! (i al natural encara més)!.

  ResponElimina