Tarta Vienesa...

Anar a comprar i veure una caixa de maduixes...a mi em poden, la caixa cap a casa...i com ja no tenia mermelada de taronja...ideal!..faré mermelada de maduixa... em sembla que l'any passat en vaig fer de cirera, però no de maduixa...i em venia de gust:

400gr de maduixa
400gr de sucre
1 llimona sensera (sense part blanca) i la ratlladura de la pell

Posar-ho tot junt i fins que bulli...i com és de maduixa, la vaig tindre una estoneta més bullint així queda més espesa.
Aquesta foto junt amb un café, és el meu esmorzar... (de règim total!)

I bé, com hi havia mermelada de maduixa, tenia xocolata....i convidats a sopar...vaig improvitzar una TARTA VIENESA del "Libro de oro del chocolate" la recepta original ha d'estar boníssima...per que versionant-la estava de vici...
Necessitem per un motllo de 24 cm de diàmetre:

50gr de farina
200 gr d'avellanes
1/2 cullerada de llevat en pols
100gr de mantequilla a temperatura ambient
150 gr de nata espessa
250 gr de sucre glaç
1 culleradeta d'esència de vainilla
5 ous grans
1 pols de sal
Mermelada de maduixa per farcir el pastís

I per la glaça:
150gr de xocolata fondant (70%)
2 cullerades de nata

Pre-escalfar el forn a 180º i forrar el motlle amb paper d'anar al forn.
En un bol barrejar les avellanes molgudes, la farina, el llevat, i el pols de sal.
I en un altre bol muntar la mantequilla amb la meitat del sucre, i l'esència de vainilla fins a tenir una crema.
Muntar les clares a punt de neu, anar afegint la resta del sucre quan comencin a muntar (això a mí va fer que em baixessin les clares...ja les vaig animar però....es van quedar igual!!)
Poc a poc anar juntant els dos bols, amb les clares muntades a punt de neu....Quan està llest, enmotllar i al forn uns 50 o 60 minuts.

Deixar reposar 10 minuts damunt d'una reixa. Tallar horitzontalment i farcir de mermelada, en el meu cas amb mermelada de maduixa.

Preparar la glaça desfent la xocolata al bany maria i al darrer moment, ja fora del foc, afegir les dues cullerades de nata, barrejar bé i posar pel damunt del pastís, deixant que caigui pels laterals.







Molt bo!

3 comentaris

  1. Això sí que es rendibilitzar esforços!. Melmelada per esmorzar i pastís per als convidats!. Segur que van quedar ben contents!.

    ResponElimina
  2. marta, em sembla que no tinc cap dubte: prefereixo venir de convidat a sopar que no pas a esmorzar, no hi ha color ;)

    ResponElimina
  3. Ara que estem en plena temporada de maduixes s'ha de treure partit a receptes com aquestes. No hi ha res com una bona melmelada de maduixes casolana.
    Els teus convidats devien quedar molt satisfets amb aquesta tarta :)

    ResponElimina