Arròs negre de calamarsets d'en Pedro Subijana! Cooking the chef!!

Hi ha dies que els esperes amb candeletes, un d'ells és el dia cinc de cada mes! El motiu és el repte del Cooking The Chef, cada mes veure quin chef proposen l'Aisha i la Món... combinen els nacionals amb els internacionals i la veritat és que m'agrada descobrir com cuinen i modestament replicar una recepta.

Aquest mes tocava un de nacional, el Pedro Subijana! Ep paraules majors amb el mestre, quina recepta triaria...?? Al grup de Facebook, la Carmen, va penjar un "Recetario de Pedro Subijana" quan el vaig obrir, vaig començar a triar receptes, en un plis plas ja n'havia triat 5, i cada cop que mirava altres receptes s'anaven afegint a la llista...feina tindria per decidir-me. Moltes gràcies Carmen!!!

Ingredients a la llista i cap al mercat! La meva primera idea era fer la crema fina de nècores amb musclos i cloïsses, però com que no sabia si trobaria nècores, vaig apuntar els ingredients per el PLAN B, arròs negre de calamarsets. Va guanyar el PLAN B!

Som-hi doncs:

ARRÒS NEGRE DE CALAMARSETS

Ingredients per a 4 persones:

400 gr d'arròs, jo he fet servir Marisma del Molí del Rafelet
1/2 kg de calamarsets
Tinta dels calamarsets
1/2 got de vi negre
2 cebes
1 pebrot verd
Mig got de vi blanc
1 tomàquet
1l de caldo de calamarset (per fer-lo necessitem més calamarsets)
sal i pebre
oli d'oliva

Us explico, jo vaig fer l'arròs per a 2 persones, però vaig comprar 1/2 de calamarsets, meitat pel caldo i meitat per l'arròs.
Netegem els calamarsets, vaig demanar voluntaris per a fer-ho però em va tocar a mi. Els hi vaig treure les tintes (pensava que ja en tindria prou per que quedés negre, però com que eren tant petitones, va quedar marró enlloc de negre, si hi hagués pensat abans hagués comprar una bosseta de tinta de calamar, però no ho vaig fer i al congelador no en tenia.)
Com que eren calamarsets petits no els vaig tallar, com a molt vaig separar el cap del cos, per poder netejar-los bé.

Comencem amb el fumet. Una ceba petita, picada dins la cassola, amb oli d'oliva, quan comença a agafar color li posem la meitat dels calamarsets, sal, pebre i el mig got de vi blanc, que es facin una mica. Omplim la cassola d'aigua i a foc suau durant 45 minuts.
Passat el temps colem.

Posem les tintes dels calamarsets amb el mig got de vi negre, una mica de caldo i remenem bé.

Agafem la paella de fer l'arròs, posem un bon raig d'oli d'oliva i sogregim l'altre meitat dels calamarsets, afegim la ceba, i el pebrot tallats petit, i quan comença a agafar color afegim el tomàquet (jo primer l'escaldat per treure-li la pell) aixafat amb una forquilla. Anem remenant, i ho deixem que agafi bon color, sense preses.
Tirem l'arròs (jo dues tasses i mitja) i donem un parell de voltes, moment de tirar la tinta amb el vi negre i seguidament el caldo de calamarset ben calent. Una mica de sal i pebre acabada de moldre i es deix a foc mig durant 15 minuts, moment de tastar-lo de sal, i rectificar si cal. Tres minuts més i llest. Apaguem el foc i el deixem reposar 10 minuts. (ideals per fer la foto)arros negre

Nota: La tinta dels calamarsets no va ser suficient per que quedés negre, però he de dir que em va sorprendre el gust del fumet de calamarset.


Si voleu veure totes les receptes del repte, aquí les teniu!!!
Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada