Suflé de llimona!! Cooking the chef

Holaaaaa, com esteu? tornem a ser dia 5 de Maig!!! Divendres!!!

Com sabeu aquesta recepta està publicada amb anterioritat per poder arribar al repte que ens proposen les noies del Cooking the chef!!! M'agrada participar! Descobrir cuiners nous i experimentar receptes noves a la cuina!

Aquest mes li ha tocat a Henrique sá Pessoa vaig triar la recepta en aquest link el motiu és per que m'encanten els postres amb llimona, són molt agraïts i per que fer un suflé té el seu què! Súper orgullosa del resultat! Malgrat he fallat amb la fotografia i ho sabia!!!

Aquest Jamie Oliver portuguès m'ha encantat!!! Si mai em torno a perdre per Portugal ja he prés nota d'on he d'anar!!!

Si tens un bloc de cuina et mires una mica com ha de ser la fotografia, i de fet és una assignatura pendent, que he de millorar. I tot el que he llegit respecte a les fotografies de suflés és cert! Prima la rapidesa i si vols que surti bé ho has de tenir tot preparat per que el resultat sigui espectacular com les mateixes postres, ho sabia!! Ara bé, vaig trigar a fer les fotos (deu segons???), pensava que no es notaria... però s'ha notat.
Els hauria d'haver cuit d'un en un per captar el moment en alça del mateix... però va baixar... Diuen que tot el que puja, baixa...no?

Com per manca de temps no l'he pogut repetir... la foto és la que és! Ara, el repetiré segur a veure si capto el moment sublim del mateix.

La recepta l'he seguit fil per randa i la veritat és que he remenat molt i el resultat final ha estat molt bo. Potser per que ens el vam menjar de postres el dia de Sant Jordi un dia molt especial a Catalunya i el vam gaudir amb la gent que estimem.

Per a fer-lo necessitem (a part de veure el vídeo del propi Henrique )

4  clares d'ou
90 ml de nata
110 ml de llet
1 cullerada de farina
3 cullerades de cafè de farina blat (Maizena)
2 rovells d'ou
6 cullerades de sucre (potser el proper cop només en poso 4)
2 llimones, el suc i les peles
Mantega i sucre per untar els recipients

Per a fer 4 postres (tot depèn del recipient!)

Comencem?

Agafem un bol, els dos rovells i les 6 cullerades de sucre. Ho batem bé, amb ganes fins que quedi una textura suau, com si el sucre es desfés del tot. I reservem!

En una cassola en fred, hi posem la nata, la llet, la farina i la farina de blat. Amb un globus remenem fins que es desfan les farines, i ho posem al foc, sense deixar de remenar, és com si féssim una beixamel, i sense que arribi a bullir, va espessint. Moment de treure-ho del foc i afegir el suc i la ratlladura de la pell de la llimona, sense deixar de remenar. Ho tornem a posar al foc i ho barregem amb l'ou i el sucre, de mica en mica fins que estigui tot barrejat. Traiem del foc.

Abans de posar l'ou, hem de batre les clares a punt de neu...fins que quedin ben ferms! Quan estan muntades, mica en mica les afegim amb una llengua, de dalt a baix, queda una massa flonja, esponjosa.

Moment de tenir els recipients ("ramenquines") untats amb mantega i sucre.
Tenim el forn pre-escalfat a 200º i al moment de posar els recipients ho baixem a 180/190 i els tenim 10/12 minuts

Tenim sucre de glaç i en posem per sobre.

Moment de menjar i gaudir!!!

Souflé de llimona


Esperant el proper repte, desitjo que us hagi agradat.


Aquí teniu un recull dels companys de repte.






Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada