Gelat de romesco... #Articecreamdaybcn

Bon dia Setembre!!!
Setembre és el meu mes preferit per a fer vacances, vaja o això era fins ara... Doncs enguany ja les he fet! Dues setmanes al Juliol i dues a l'Agost que acabaran demà! 

Dilluns començaré a treballar amb ganes, i amb les piles a tope! Què ho necessitarem!!! I a partir del dia 12, intentarem conciliar la vida laboral amb la vida personal... COMENCEM EL COLE!!!
Com passa el temps i com canvien les coses en un moment! El que pensem tots si els nostres pares ho van poder fer...nosaltres també!!  Tot i que les coses no són ben bé iguals!! Però crec que a l'octubre ja estarem al dia un altre cop! Per això he deixat feina avançada!!!

Publico aquest post avui per explicar-vos com vaig acabar la primera tongada de vacances! Vaig passar el dia a la meva estimada BCN. Pensava que no podria ser... però al final tot va sortir rodó.

Vaig rebre un mail de #articecreambcn convidant-me a passar un dia a BCN, el motiu era fer una volta per quatre geladeries italianes artesanals, saber la seva història, com es van situar a BCN, com elaboren els seus gelats, d'on es proveeixen dels seus productes i finalment... acabant tastant el màxim de gustos possibles.

La veritat és que va ser un dia rodó, feia molta calor, els gelats ens va refrescar... i les calories ja les vam cremar caminant... I moltes rialles!! Conèixer nous blocaires i retrobar-te amb d'altres... Això és el més bonic de totes aquestes trobades i sempre s'aprèn alguna cosa!

El resum que va fer en Xavi s'ho val, el podeu veure aquí!!


Els organitzadors:
Sandra @energysupport


Els qui hi vam ser:

Anna i el seu home!


Les geladeries que vam visitar: 

De la crem, Massimo
Oggi  Alessandro
Gelaaati Marco

Que bons que són els italians venen el seu producte, i que bé que ho fan! Ganes de xerrar no els hi falta, estimen el que fan i es nota. Si teniu ocasió passeu per qualsevol de les geladeries i m'ho expliqueu! Llàstima que no visqui a BCN per que em vaig quedar amb moltes ganes de tastar alguns gelats, alguns de temporada,.. si els vull tastar ja sé que he de fer!

 Des d'un gelat tradicional, que deu ser el que et demanes quan t'atabales amb tants gustos fins a més de 40 sabors, i combinacions amb espècies, productes de proximitat, tradicionals: com el de coca de St Joan que fan a De la Crem, el de fastuc de DO Bronte a l'Oggi, Gelaaati és el que fa més temps que hi és, i és tot un espectacle veure els seus treballadors servint gelats, i al Gocce di latte les espècies... quines combinacions...mareeee!

No podria dir quin em va agradar més, però si que em vaig quedar amb les ganes de tastar el de parmesà..i és per això que he fet aquest post...

M'encanta liar-me amb coses noves i estar de vacances ho permet...us presento el gelat de romesco...
Quan cuines fas les coses pels de casa, i en aquest cas el romesco ens agrada molt, però fer un gelat de romesco, suposava que només me'l menjaria jo, doncs les combinacions làctiques no acaben d'agradar al catador! Així que tenia un repte força interessant.

Com podia fer un gelat que tingués el suficient gust de romesco i no li pogués el gust de llet?

Vaig optar per fer servir iogurt grec (que aquest làctic si que agrada a casa!)

Fem primer el romesco:

4 tomàquets pera 
4 dents d'all
Ametlles torrades
Vellanes (de Reus) torrades
Pebrots de romesco
Oli i sal

Escalivem els tomàquets i l'all, traiem la pell dels tomàquets, i de les dent d'all i ho posem dins del got de túrmix. Escaldem els pebrots (apa que queda fi!!!) per treure-li la carn, i també l'afegim, junt amb un grapat d'ametlles i de vellanes, un pols de sal i un bon raig d'oli. Triturem i rectifiquem en funció del gust que ens agradi o per què el necessitem.

Per fer el gelat:

150 gr iogurt grec
20 gr de nata (33 mg)
60 gr de romesco
20 gr de sucre invertit
20 gr de sucre
Un pols de sal

Posem en un cassó el iogurt i la nata i ho posem a foc lent a escalfar, sense que bulli. Un cop calent afegim la sal, el sucre  i el sucre invertit. Ho deixem refredar i afegim el romesco, jo vaig posar una mica més del que diu la recepta per evitar el gust de la llet ( i ho vaig aconseguir!) 
El vaig posar en un pot al congelador, i cada hora el remenava. En quatre hores el tenia fet. 

De toping vaig posar una gamba ( de les congelades) passada per la paella volta i volta!

Servim el gelat amb una mica de pebre pel damunt!       





La textura del primer dia em va agradar més, però no era el moment de fer la foto, i vaig esperar al dia següent, em va costar més fer la canelle... però de gust molt bo!
El proper cop, posaré menys quantitat i més toping! 

Aperitiu o postre?

Gràcies #articecream per tota la currada que veu fer, lo del concurs paral·lel a la jornada va ser molt divertit, llàstima de no guanyar!!! Aprofito per felicitar el guanyador!!! Jordi, felicitats !!

I a veure si podem fer un segon tour ben aviat (el Xavi té suggerències per Lisboa, la Sandra ja busca sponsors per anar a Itàlia, el Toni busca nous destins a Dingle (ho he hagut de localitzar al mapa! M'agrada!!!))... si necessiteu ajuda m'ho dieu!!!!

Foto cedida pel Xavi, @flavorcook
Darrera geladeria que vaig visitar, els que es van quedar encara en van veure un altra!! (distàncies i trens!!!)

En resum un dia rodó!!







Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada