Cireres en tres textures...Joan Roca !! Cooking the Chef... Repesca!!

Encara no sé que són les vacances d'estiu enguany...però tot arribarà...
Tampoc és el post que pensava escriure avui, però ha tocat així...
I tampoc pensava que participés en la repesca del Cooking the Chef, però per l'autor d'aquesta recepta, ...ho faré.

Joan Roca va ser el xef escollit per l'Aisha i la Món, al mes de gener... però encara no era dins del repte! Al mes de març en Joan Roca va treure un llibre "Cuina amb Joan Roca a Baixa temperatura" Ed. Columna, que va ser el meu auto-regal de St. Jordi, al gener encara no era al mercat, però ara el Rocook ja és al mercat. Me'l miro de lluny... i de moment intento fer coses amb el meu "Rocook domèstic", no crec que entri mai a la meva cuina... no m'ho puc permetre!

Vaig quedar enamorada del llibre i de la forma de cuinar. Quan vaig comprar el llibre regalaven una classe per Internet, que encara no he pogut fer. (sempre diu que no està disponible, que deixi el mail i ja em diran...arribarà el dia que pugui fer-la?? Nusé!)

Per tant en la mesura que m'ha estat possible, he intentat recrear la recepta Cireres en tres textures d'en Joan Roca (em pensava que era el Jordi qui  feia les postres???)

CIRERES EN TRES TEXTURES

Gelat de cireres

(al llibre no hi ha la recepta, jo he fet el meu gelat de cireres)

300 gr de cireres
50 gr de sucre glaç
120 ml de llet ideal

Rentem,traiem el pinyol de les cireres i les congelem.
Fes-te amb l'aparell màgic per treure el pinyol...

Per altra banda fem glaçons amb la llet ideal.
Ho posem tot al congelador, d'un dia per l'altre.

Al moment de preparar-lo , posem dins ell robot de cuina el sucre glaç, els glaçons de llet ideal, i les cireres. Triturem, i ajudem una mica amb una pala per anar fent baixar el gelat de les parets. L'altra opció és fer-ho amb la màquina de fer gelats... però jo no la tinc.

Cireres Impregnades

100 gr de cireres
40 gr d'Amaretto
Aquests pots de fer el buit, comprats amb el diari dominical... perfectes!

Netegem les cireres, traiem el pinyol i les posem en un pot de buit, afegim l'Amaretto i fem 3 cicles de buit.
Reservem.

Cireres cuites

300 gr de cireres
15 gr de mantega


Envasadora al buit, sella de veritat...

Netegem les cireres, traiem el pinyol, i les posem dins d'una bossa d'envasar al buit, junt amb la mantega. Fem el buit a la bossa. I coem durant 7 minuts a 85º
Es poden servir amb aquestes cireres cuites fredes o calentes.
Jo ho vaig fer en fred, doncs la tècnica de fotografiar el gelat amb alguna cosa calenta, encara no està dins a les meves mans!Ja podem muntar el plat, al fons he posat les cireres cuites amb una mica del seu suc, després el gelat i després les cireres macerades.

Mirar el postre, i menjar...un plaer al paladar... em veig amb ganes d'envasar-ho tot al buit i coure-ho tot a baixa temperatura...
Bon profit, i bon estiu...

D'aquelles receptes que semblen complicadíssimes... però no ho són pas!!!Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada