Pa suau amb cervesa Baridana

Aquesta recepta no fa pas massa que la vaig fer, podeu veure-la aquí, i des de llavors sabia que la tornaria a fer per a la festa d'aniversari del Pol. I la veritat és que èxit assegurat.
Vaig aprofitar la darrera setmana de gener per fer-los, i els vaig congelar un cop ja cuits, no sabia ben bé com quedarien... però cap problema!!!

Per fer-la, ja li tenia reservada la cervesa que faria servir, una cervesa de blat BARIDANA, una cervesa artesana d'alta muntanya, amb la peculiaritat que està feta d'avet de la serra del Cadí. Aquesta recepta li devia a la Montse, doncs el passat 30 de Maig 2015 ens va convidar a una trobada blocaire a la Cerdanya, la seva terra d'adopció i per ella, per com és i per que és una gran persona. També a en  Michel Baylocq que desenvolupa la seva feina a Martinet i aquell dia vam tenir el plaer d'escoltar-lo explicant tot el que fa i per què ho fa. En Michel ens va obsequiar amb una Crema D'avet i la cervesa Baridana que ara li faig l'entrada. Montse i Michel , moltes gràcies per tot.

A més a més la Sandra també em va fer canviar els plans, doncs les hamburgueses de tonyina no estaven incloses en el menú. Les frikadelen  eren dins del menú, però com que érem 25 persones, no tenia temps de fer els pans d'en Jordà. Al veure els seus vaig pensar en adaptar la recepta del Forn Sistaré afegint tinta de sèpia, et voilà!!

Per fer-los la recepta la teniu aquí, he substituit la cervesa per la BARIDANA
De la massa resultant n'he fet dues parts, una normal i l'altre li he posat 4 sobrets de tinta de sèpia, aquesta darrera a trigat una mica més en agafar consistència, quedant perfectes.









Per decorar els pans sèsam i rosella.

Per fer les hamburgueses de tonyina calen dues coses:

Un tall de tonyina maco (el meu 1kg)
I després, un bon ganivet.

Amb el ganivet tallem la tonyina a trossos petits, jo he preferit no triturar-la.
Un cop tallada a trossos petits, la posem dins d'un bol. Juntament amb dues cullerades de soja, una mica de sal i una mica de pebre al gust. Ho remenem bé! Afegim un rovell d'ou, i amb les mans ho acabem de remenar. Deixem reposar 1 hora a la nevera.

Passada l'hora, ja podem donar forma a les hamburgueses.
A una paella, amb l'oli ben calent les fregim. Com que no l'havia congelat, l'he cuit ben  cuita.

Muntem els panets:

1. Els de sèpia amb una cullerada de maionesa i unes fulles de rúcula.



2. Els normals amb una cullerada generosa de mostassa de Dijou a l'antiga i la Frikadelen.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada