Bombons de Paula Coll!!!

El passat 26 d'octubre estàvem convocades a OLEUM FLUMEN al Mas Mariet, Vinaixa. El Sr.Martí Teres ens esperava per a la presentació de l'oli de la primera premsada amb el molí nou, i per explicar-nos millor el proper repte!

Boníssim!!! Llàstima de no prendre'n una micona cap a casa!


Ens trobàvem allà a quarts d'una, i per no arribar amb les mans buides vaig tornar a fer bombons... ho hauria de dir experiments amb  xocolata!! Més el segon que el primer.

Sóc una enamorada de la xocolata i també del vinagre Paula Coll... i vaig pensar que per què no combinar aquests dos productes...com? en bombons.

La idea inicial era que el vinagre t'explotés quan mosseguessis el bombó. No ho vaig aconseguir... tinc deures pendents, però he de dir que el resultat va ser molt bo.

Necessitem 200 gr de xocolata negre de 70%
100 ml de vinagre Paula Coll
12 gr d'agar-agar
10 ml de sucre invertit 

Posar en un cassó, el vinagre i el sucre, quan bulli, retirar del foc i afegir l'agar-agar sense parar de remenar. Posar en una xeringa la meitat (una de grossa) i reservar. I l'altre l'afegirem a la xocolata un cop temperada.

Desfem la xocolata al bany maria o al micro-ones com ho preferiu. quan arribi a 45º ja la podem treure del foc. Separem dues terceres parts i la posarem sobre el marbre de la cuina ben net (no cal dir!) i la temperem amb dues espàtules fins que la temperatura baixi a 28º. 

Un cop arribada la temperatura ho posem amb la part restant i afegim el vinagre que ens ha quedat. S'ha de barrejar bé. Un cop fet ja ho podem posar dins una mànega pastissera.

Omplim els motlles de bombons fins a la meitat. 
Agafem la xeringa i intentem posar la mateixa quantitat en cada un dels bombons.


Foto feta amb el mòbil!!!

Esperem uns minuts i reomplim amb xocolata. Movem el motlle per que quedi ben assentat i traiem la xocolata que queda en excés (si els omples amb la mànega, només aquella gota que s'ha escapat!!)

Els tapem amb paper film i els deixem reposar, fora de la nevera mínim 4 hores. 

Per fer els de xocolata blanca, no hi vaig afegir vinagre a la xocolata. El demés tot igual, però per temperar-la deixem que baixi a 26º. Els deixem reposar 6 hores mínim abans de desemmotllar.

La propera vegada hi posaré més vinagre en aquests darrers. Doncs el motlle de bombons que vaig fer servir, n'hi cabia més de xocolata, i potser el vinagre no es notava tant.... (i alguna altre cosa que he pensat, però en aquell moment no hi vaig caure)

El resultat és aquest:










Ara me'n menjaria un... ja no en queden!!! 

Gràcies de nou  Martí. 

I, un plaer retrobar a la Glòria, Rosa, Glòria i Nuni, el que donen les sobre-taules!!!!
Olga i Nani us vam posar falta!!!




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada