Pa de Camagrocs...

Enguany ha començat la temporada de bolets patint, ha fet molta calor i no ha plogut quasi gens, sort que tot canvia, ja ha plogut...però encara no ha fet fred. Tot i així puc dir que ja ens hem tret el cuquet de sobre amb les plegades que hem fet (malgrat els rossinyols i les trompetes, encara no les hem vist i hi són!!!)

Aquest camagrocs els va fer l'Albert sol, jo la setmana abans els havia vist , prometien, però aquell dia eren massa petits per agafar-los. Dona gust arribar a casa amb el cistell ple! El mateix dia, un remenat de camagrocs!!!

Feia temps que em rondava pel cap fer pa amb la Cocote, però m'esperava, doncs tenim dues propostes relacionades amb el pa per a fer, una encara està als núvols i l'altre només ens falta data. 
És igual, havia de fer pa! Buscar un parell de dies per poder fer-lo... I som-hi!



Va caure a les meves mans els llibres de "Pan en casa" de l'Anna Bellsolà i el de "Pan casa" d'en Xavier Barriga i una mica de lectura... i a preparar la massa mare! Gràcies Glòria He de dir que els dos m'han agradat molt i n'he fet un mix de les receptes per a fer pa. La base la mateixa i el resultat sorprenent.

Per fer la massa mare:

140 gr de farina de força 
100 gr d'aigua
4 gr de sal
4 gr de llevat de forner

El dia d'abans en un bol posem la farina, el llevat a trossets i l'aigua, depèn si us agrada embrutar-vos les mans o no ho amassem o remenem amb una llengua (em sembla que és diu així!!!) No vaig posar l'aigua tota de cop, anava treballant i afegint l'aigua, la darrera dosis d'aigua hi vaig posar la sal.
Queda una bola ferma. Untem un bol amb oli i hi posem la bola. Tapem amb un drap i la deixem reposar. Jo la vaig tenir 12 hores, però per disponibilitat de temps i horaris.

Per fer el pa

350 gr farina de força
210 gr de blat sarraí
350 gr d'aigua
100 gr de camagrocs (jo els vaig posar a ull)
220 gr de massa mare
15 gr de sal
7gr de llevat de forner

En un bol barregem les farines i l'aigua, ho treballem. Després hi posem la massa mare i el llevat, i ho tornem a treballar fins a que es faci una bola, que no s'enganxi a les mans, vaja!
Saltem els camagrocs i els afegim juntament amb la sal a la bola, hem d'incorporar els camagrocs a la massa. Treballem i tornem a fer una bola. La deixem reposar 45 minuts (dins al bol, tapada amb el drap). Passat el temps l'escampem sobre el mabre i la pleguem, tornem a deixar reposar dins del bol.
Aquí va ser on hem vaig perdre una mica i vaig fer el procés dues vegades, però no sé si havien de ser tres!!!

Tindrem el forn pre-escalfat al màxim.

Posem la bola sobre la safata d'anar al forn, hi posem farina per sobre i fem els talls que voldrem que tingui el pa. Enfornem a 220º 25-30 minuts, i al moment de poar-lo afegim 3 glaçons per que li dongui humitat.
Passat el temps el deixem refredar sobre una safata de reixa.

Això si que és pa!! Donar-li la volta al pa i picar ... sona a vuit...




El proper cop en panets petits... per poder sucar pa en qualsevol rostit amb bolets!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada