Crema de beines de pèsols...amb Vermut de Reus


Època de pèsols, i jo contenta... M'encanten!! El meu plat ideal: un plat de pèsols i patates bullides amb un bon raig d'oli... 
I de les beines, què en feu? Les aprofiteu o les tireu? A casa de l'Albert en fan crema i avui us l'ensenyo!
D'aquells tres quarts de kg de pèsols que hem comprat, n'hem aprofitat les beines. Una mica laboriós treure la pell, però un cop agafes el fil... acabes ràpid. Agafem una beina, partim una mica de la punta i estirem, per un costat ens quedarà la pell i per l'altre la part de la beina a aprofitar. Al principi se'ns partiran, però després surten senceres (també depèn dels frescos que siguin els pèsols)
Per a dues persones en separem vora 400grs.

Agafem una ceba, la tallem i la sofregim, amb un pols de sal, i quan està transparent un bon raig de vermut, en aquest cas Miró (Vermut de Reus), i deixem que s'ho begui. Quan la ceba està torradeta, afegim les beines, i les sofregim una mica, uns minuts. Afegim pebre blanc i ja és hora d'afegir l'aigua uns 350 ml d'aigua i tapem la cassola. Ho deixem que bulli uns 20 minuts i triturem, rectifiquem de sal i pebre i llestos.

Tenim, si voleu, vàries opcions:
Si la volem un pèl espessa, afegim un grapat d'arròs i quan estigui cuit, ja es pot triturar.

Si volem textura cremosa i podem afegir formatge suau (tipus la "vaca que ríe")

O sense res, i queda més fina.

Un altre consell, si els pèsols só més vells després de triturar-los passeu-los per un colador fi.




Beines de pèsols

Aprofito per recordar-vos que del 18 al 29 de març fan "La cuina amb Vermut de Reus" patrocinat per vermut Miró... 16 restaurants us delectaran amb plats cuinats amb aquest beuratge màgic:

Antull, Arrels, Cafè de Reus, Capsa Gaudí, El Círcol, L'Estel, La Glorieta del Castell, La Giberga, Museu del Vermut, Restaurant 8, Rosa dels vents, Tastets de Reus, La Tarongina, Joan UrgellésXarel·lo i 2R.

Visca el Vermut!!!!

4 comentaris

  1. Mai les he aprofitat...els propers pèsols ja tinc recepta d'aprofitament
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Mai les he aprofitat...els propers pèsols ja tinc recepta d'aprofitament
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Doncs em sembla una idea genial, un producte tant natural i que sempre es desperdícia, mai hagué caigut a fer un puré, ja ho provaré!

    ResponElimina