Polvorons i Tortell de Reis!!!

Ja fa uns dies que s'han acabat les Festes, i si em despisto, ja no penjaré les receptes tradicionals d'aquest Nadal

Jo sóc de polvorons, m'encanten, començo a menjar-ne el dia de Reis i acabo el mateix dia, perquè si en mengés totes les Festes, el règim del mes de Gener seria molt dur... aquestes festes, ha estat diferent, doncs els vaig fer jo...i després de l'èxit vaig haver de tornar-ne a fer pel dia 31. Si us agraden, és un perill de recepta, fàcil i boníssima...

Vaig treure la recepta d'un bloc i la veritat èxit assegurat.

500 gr. de farina

250 gr. de "manteca de cerdo"

200 gr. sucre

100 gr. d'ametlla Marcona

1cc de canyella

un pols de sal

Primer torrarem les ametlles, posant-les escampades a la safata uns 12 minuts a 210º. Quan estan torrades, les deixem refredar i en fem farina d'ametlla (amb el robot de cuina).

En un robot de cuina amb la vareta d'amassar (el que s'assembla a un ganxo), hi posem la "manteca de cerdo" i el sucre, quan està pastat, la farina tamisada, la farina d'ametlla, el pols de sal i la canyella al gust. Que ho amassi bé. Està llest quan ja no s'enganxa a les parets. Queda una bola amb una textura molt agradable al tacte. Agafem paper film, i treballem la bola amb les mans fins a conseguir un cilindre. L'embolicarem amb el film, i el deixem cinc minuts a la nevera. 

Haurem preescalfat el forn a 180°, dalt i baix amb aire.

Anirem destapant el cilindre i tallant. Deixant-los amb compte sobre la safata d'anar al forn.

Els posem dins del forn, uns 15 minuts. Un cop trets del forn ni tocar-los, estan molt calents i es trenquen.

Quan s'ha refredat, i posem sucre glaç per sobre. Els vaig posar dins una capsa metal·lica, i van volar...I com cada any, em toca fer el tortell de Reis, aquest any un parell: un farcit de massapà i l'altre farcit de nata... Tot igual però quan ja estava cuit el vaig tallar i amb una mànega el vaig farcir de nata. La recepta del X.Barriga del llibre de BRIOIXOS. Fantàstic. La podeu veure aquíNomés és posar-s'hi!!!

4 comentaris

 1. jo he de provar de fer un tortell amb cara i ulls..... a veure quan m'animo!! petons

  ResponElimina
 2. Haurem d'apuntar les receptes pels propers Nadals Marta!!!
  Ptnts
  Dolça

  ResponElimina
 3. Marta!!! Quin goig de dolços nadalencs!!!
  Petonets!!!
  Olga

  ResponElimina
 4. Que bons han d'estar!! No hi ha res com fer els dolços casolans.
  Petons

  ResponElimina