Arròs de conill, espàrrecs de bosc i rovellons...

Deixeu-me que us expliqui un petit secret...parlem de bolets...jo, era una d'aquelles persones que quan anava al bosc a buscar bolets, anava a passejar, gaudir de la natura, observar, olorar, sentir, respirar...els bolets, no els veia....el costum d'anar-hi ha fet que de tant en tant en trobi algun, no sóc pas una experta però m'enfado si no en trobo i m'emociono quan si ho faig...

Respecte de quan anar-hi, tinc un parell de fonts d'informació, ambdues bastant més joves que jo! El meu germà Pau, que em truca i em pregunta: Ja has anat a treure el cap? ... I el Gerard, amic del meu germà petit, que de sobte penja una foto al facebook...i ja em poso nerviosa per anar-hi!

La setmana passada, va ser així, el Gerard va aixecar la llebre...es podia anar al bosc (i no al que va ell, ja m'agradaria!!!) L'Albert va anar-hi un parell de dies, el primer va trobar 4 rovellons i el segon una trentena. Mentre jo, treballant i veient les fotos que rebia pel whatsApp...dents llargues...que em passava per alt quan els menjava.

Divendres passat, després d'una setmana durilla, d'aquelles de dir...per fi divendres...després de dinar quan aquella migdiada m'esperava al sofà fins a l'hora d'anar a buscar al Pol... L'Albert em va convènçer per anar a treure el cap...si no hi anava llavors, el cap de setmana amb el Pol no podria... i amb la mandra a sobre...cap al bosc...l'Albert va començar a trobar-los i jo a posar-me nerviosa...fins que els vaig veure, allà estaven, esperant-me... quin plaer!!!!

Va valer la pena, diumenge vam anar a treure el cap de nou, jo a passejar i a collir algun espàrrec, agafar pinyes pel Pol i carregant-lo a sobre...ell feliç, i jo...més!! L'Albert va ser l'encarregat d'agafar els bolets, vuit o nou rovellons saníssims...cap a la cassola.

El que havia de ser un arròs de conill i carxofes, es va convertir en una delícia d'arròs amb espàrrecs de bosc i rovellons.No eren fàcils de veure...però allà estaven!!!


L'Albert va fer una paella...que sincerament, a mi em va sobrar el conill.


Netejar els rovellons i fer-los petits. Triar els espàrrecs de bosc, i tallar-los petits també.

A la paella, un raig d'oli i primer de tot sofregir bé els espàrrecs, retirar-los. Serà el darrer que posarem,  doncs, ens podrien canviar el gust de la paella.

Sofregir els rovellons i retirar.

Netegem les carxofes, les tallem a quarts, sofregides i retirades del foc.

Fer el mateix amb el conill, quan ha començat a agafar color posem la ceba, quan comença a agafar color la ceba, afegim un tomàquet ratllat ...i continuem el sofregit, a foc lent, una mica de vi ranci...esperar que se'l begui...si cal una mica d'aigua...i que redueixi...

Tindrem l'aigua ja calenta. Afegim l'arròs, un parell de voltes i llavors l'aigua calenta (proporció 1:3). Controlar el temps de cocció de l'arròs segons les instruccions, i a meitat de cocció afegim els rovellons i les carxofes. I quan faltin 5 minuts...els espàrrecs. Parem el foc i deixem uns minuts que reposi...

Crec que no cal dir res més, tan sols felicitar a l'Albert, fins i tot el Pol en va menjar...aquest nen sempre  un budell buit!!!7 comentaris

 1. Quin arròs més bo !!! A mi no m'hi sobra rés. El rovellons li donen un gust que m'agrade molt.

  Una abraçada, Agustí.

  ResponElimina
 2. Sou uns craks en això des bolets. Jo me la faig de dalt a baix la muntanya i l'únic que arriba a casa és el romaní i la farigola !!!!
  Ptnts
  Dolça

  ResponElimina
 3. Quina sort! Ja heu trobat rovellons! Aquí al Vallès s'han trobat llanegues i fredolics, aquests dies.Encara no hi hem anat, però potser ja encalçarem els espàrrecs, que sembla ser que també han arribat! Petons

  ResponElimina
 4. Quin arròs més bo!! i si a més has gaudit anant a buscar els bolets... no es pot demanar més!!

  ResponElimina
 5. Doncs sí, Marta!!! Felicitarem a l'Albert per aquest arròs tan espectacular i tan deliciós que ha preparat!!! Quina bona pinta, senyor!!!
  En una setmana ens retrobem!!!
  Petonets,
  Olga

  ResponElimina
 6. Quina enveja! jo enguany només he pogut menjar fredolics! quina bona pinta aquest arròs, Salutacions.

  ResponElimina