Tortell de Reis!!!

Cinc segons per a mi... com em costa posar-m'hi, i la veritat és que no sé com ho he de fer...primer reclamant cinc segons...cinc segons per posar en ordre les fotos, de menjar poques, cuinar cuino però quan ens ho hem menjat penso, merda, no he fet foto!!! 

Cinc segons per posar en ordre els correus, els papers, els armaris, el blog...!!! Inclús per a fer la llista dels nous propòsits de l'any nou...jejeje cinc segons!!!

I cinc segons per a reflexionar... Per fi s'han acabat els Nadals...tot i que han estat uns Nadals enrarits!!! Són moments per estar en família, i aquest any, eren els primers Nadals del Pol...malauradament l'avi Sebastià ens ha deixat...i aquestes festes ens han costat molt...

Les hem celebrat, tot i el buit... a ell li hauria agradat!!! 

No sé perquè hem toca a mi fer el tortell de Reis...i enguany també! Podia fer la recepta de l¡any passat, o una de nova!!! Amb el llibre d'en Xavier Barriga "BRIOIXERIA" a les mans...a fer la primera recepta d'ell... El TORTELL DE REIS

Comprar el pack pel tortell:Per la recepta: 


500 gr de farina de força
10 gr de sal

150 gr d'ou (tres ous)

100 gr de mantega

120-130 ml d'aigua

40 gr de llevat fresc

ratlladures de 1/2 llimona

Massapà

1 ou per a pintar el tortell

Sucre per escampar

La recepta original pot portar pasta de brioix fermentada, era opcional, i jo no en vaig posar!!!!

En un bol posar tots els ingredients menys la mantega i el llevat. L'aigua l'anem afegint de mica en mica i en reservem un pèl per a dissoldre el llevat fresc.

Amb les varetes elèctriques, i l'accessori del ganxo, ho anem amassant. És un procés llarg, el llibre ho diu, però la veritat és que és molt llarg, doncs la massa ha de passar de dura a tova, i fins al final no incorporem la mantega, freda de la nevera i tallada a daus petits, de mica en mica, esperant que s'hagi barrejat bé per poder posar-ne més. I quan sembla que ja has acabat, el llevat dissolt amb aigua, torna a amassar. 

Un cop feta, quan ja no s'enganxa a les parets del bol, la separem (millor si es pesa, jo no ho vaig fer, i potser n'hagués fet tres, en lloc de dos!). En el meu cas, vaig separar les dues parts en bols, untats amb oli i tapats amb paper de plàstic transparent i a la nevera 30 minuts.

Per altra banda el massapà que ja tenia fet del dia abans: 
200 gr de sucre llustre
200 gr d'ametlla mòlta

i la clara de dos ous

Ho barregem amb les mans. Ha de quedar una pasta tova però manejable.

Amb un corró fem un rectangle, posem la meitat del massapà en una banda i enrotllem. Ajuntem les puntes. El posem ja damunt del paper de forn sobre la safata del forn. Pintem amb ou, i jo vaig posar les fruites confitades, potser m'hauria hagut d'esperar que acabés de fermentar. A reposar en un lloc sense corrent d'aires i no massa fred (dins del forn parat!). Quan hagi doblat el seu volum, sucre llustre per damunt i... 

Escalfem el forn a 190º i enfornem!!! uns 20 minuts.

I quan ja està llest, enfornem l'altre, uns minuts menys!!!El moment del tall:Tinc més receptes de Tortell de Reis... L'any que bé em torna a tocar!!! Serà per què em va tocar el Rei???

Els meus millors desitjos per aquest any nou!


Un petó dolç

11 comentaris

 1. T'han sortit uns tortells preciosos.....de pastisseria!!!!Si sempre et toca a tu és senyal de que els fas molt bons!!!
  Petons,
  Olga

  ResponElimina
 2. Sap greu per l'avi Sebastià... però la resta ... ànim i endavant!!!
  I ja saps, quan vulguis un cafetonet ;-)

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 3. Jo soc modernet i m'agraden de nata o de crema jejejeje. Ara que aquests són ben macos també! Oletu! :)

  ResponElimina

 4. Siento lo del avi Sebastia.Pero la vida sigue y no se puede vivir nada mas que el presente.
  Tremendo tortell te ha salido¡¡
  Els meus millors desitjos per aquest any nou!Marta
  peto

  ResponElimina
 5. Sembla molt bo, Marta, a més de bonic. Llàstima d'aquesta mala notícia que ja vas mig dir-nos al facebook, però segur que amb la vostra estima tot serà cada dia més fàcil. Sobre el tortell, veig que només el deixes reposar 30 minuts! Caram, això sí que és express! Si ho arribo a saber... potser no hagués dedicat tot el dia al tortell. jo en vaig gastar 7 d'hores... he he he. Petons, guapa.

  ResponElimina
 6. T'ha quedat perfecte aquest tortell! jo aquest any l'he fet per primer cop i crec que tot i no sortir-me ni el rei ni la fava... em continuarà tocant sempre!! Feliç 2014!

  ResponElimina
 7. Enhorabuena por el 'tortell de reis'; es ya habitual tu buen hacer en la cocina.
  Por otra parte te envío todas mis mayores condolencias por la pérdida del ser querido.
  Es difícil dar ánimos en momentos tan particulares y complicados pero, cuando pasa algo así, intentamos recordar momentos dolorosos personales para poder ponernos en la piel del otro... Cuando yo hago esto siempre me viene a la cabeza una frase que me ayudo en la muerte del ser que más he querido... 'No llores por haberlo perdido, sonríe por el regalo del tiempo que ha estado junto a ti'
  Un besazo.
  T'estimo.
  Paco.

  ResponElimina
 8. Segur que el petit us ha endolcit aquestes festes ni que hi hagi hagut una perdua tant important. Molts petonets familia

  ResponElimina
 9. Gràcies per la recepta, a veure si l'any que ve m'y atreveixo.
  Petons.

  ResponElimina
 10. Gràcies per la recepta, a veure si l'any que ve m'y atreveixo.
  Petons.

  ResponElimina
 11. Hola guapa, t'he conegut per la proposta de la quedada de bloggers en Tarragona i et volia venir a coneixer ja que si em deixeu, m'encantaria venir amb vosaltres!! No coneixia el teu treball, pero m'agrada moltissim! Aquest tortell de reis es espectacular! jo encara no m'atreveixo amb la masa.. em fa por! Una delicia! Petons,

  ResponElimina