Flam d'ou...

De petita mai menjava flam d'ou, no m'agradava!!! A casa, la meva mare i la meva àvia ens  feien un flam boníssim...el Royal de tota la vida!!! Quan arribàvem al poble la meva àvia sempre en tenia de preparats, individuals i amb una bona base de sucre...ara la meva mare els hi segueix fent als meus nebots, el Bernat el vol sense caramel i la Joana amb caramel!

A l'Albert li encanten els flams ...i avui...jo he fet UN flam, dels que no m'agradaven i que des de que sóc més grandeta ja m'agraden!!!

Ahir entre la sogra i la cunyada Mònica ens van explicar com fer la recepta, fins i tot ens van deixar la flamera ( ja és hora que la sogra sàpiga que potser no la recupera, ;)!!!)

La veritat que de tant fàcil de fer i del bo que surt, imperdonable no haver-ne fet mai...

Per fer un flam d'uns 600 ml necessitem:

500 ml de llet fresca
3 ous
3 cullerades soperes de sucre
Ratlladura d'una llimona i una taronja
Caramel

Primer preparem el caramel, posem sucre en una paella antiadherent i posem al foc, remenem i esperem que agafi la textura desitjada. El posem dins la flamera i deixem que es refredi. Si teniu foc de gas, ho podeu fer directament dins la flamera.

En un bol posem els tres ous i el sucre i els batem amb les varetes elèctriques. Mentrestant, en un cassó hi posem la llet fresca i les ratlladures de la llimona i la taronja (sant Microplane!!!) i quan arranqui el bull el traiem del foc i l'afegirem als ous batuts sense deixar de batre-ho.
Ja està llest per emplenar la flamera.

I la sorpresa, ho coem a l'olla expres!!! Posem la flamera tapada dins l'olla, amb tres dits d'aigua, tapem l'olla, ho deixem vuit minuts des de el moment que gira la vàlvula.

Obrim l'olla, traiem de l'olla, deixem que es refredi, desmotllem ...i a menjar...

Avis, té un problema: No pots parar de menjar!!!!!! 5 comentaris

 1. el flam d'ou casolà és el meu postre preferit, de petita sempre en demanava! jo el faig al microones, en 2 minuts el tinc fet! un dia penjaré la recepta! petons

  ResponElimina
 2. Això de coure-ho a l'olla exprés no ho sabia, sempre l'he cuit al forn, el flam. Ho provaré! Ara ja pots començar a experimentar amb gustos, el flam és un vici, tens raó! Petons

  ResponElimina
 3. A mi em xifla el flam de qualsevol gust, però sempre em quedo amb el d'ou. És un dels meus postres preferits i que com que no sóc gaire de postres és el que sempre demano als restaurants!

  ResponElimina
 4. Aquest em recorda al de la meva mare.......Molts diumenges el preparava!!!! Vaig darrere d'ella per a que el torni a fer......
  Petons,
  Olga

  ResponElimina
 5. Jo no en sóc massa de flams, però si alguna vegada en faig l'olla exprès també és la meva aliada!!

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina