Cuscús per a la carmanyola!!!

Quan vaig veure la proposta que ens va fer la Dolorss al seu blog, vaig estar pensant que podria fer...en menys d'una hora...sempre penso que emportar-me a la feina per dinar, i en el meu cas no disposem de cap estri per escalfar...el cuscús és el meu plat ideal...és bo si es menja calent, però si es menja fred, també.

La Dolorss en diu tapper, a casa sempre he sentit tuper, i els menuts carmanyola...així que VALIRA ens ha proposat una recepta per posar a la carmanyola, molt fàcil ...cuscús...

Aquests cuscús ha estat una mica més elaborat, i n'he fet per que en sobrés un plat per demà dinar a la feina, dinar de tapper, és clar! Però en menys d'una hora fet!

Posem el cronòmetre en marxa, i comencem:

Camagrocs secs
Mitja ceba de Menorca
Mig pebrot vermell
Cuscús integral
Suc de tòfona de cal Coll

Posar els camagrocs en aigua per que s'hidratin, uns vint minuts.
Posar un cassó amb aigua a escalfar, quan l'aigua bulli, afegim la primera aigua que han deixat anar els camagrocs i l'afegim a l'aigua bullint. En un colador de reixa molt fina hi posem el cuscús que volguem fer, un grapat per persona, i per que en sobri, un grapat més. Posem el colador dins la cassola, no ha de tocar l'aigua, es fa amb el vapor que deix anar, i ho tapem. Amb una forquilla anem girant-lo per que es faci tot. Ens portarà uns deu minuts.

Mentres tallar la mitja ceba i el pebrot petit, posem oli al wok i ho sofregim.
Quan els camagrocs ja estan a punt, els afegim al wok, junt amb tres cullerades ben bones de suc de tòfona, aquest suc de tòfona me'l va regalar un bon amic de Castellterçol. Esperem que els camagrocs es beguin toc el suc i ja hi podrem posar el cuscús. Rectifiquem de sal, i en el darrer moment un toc de pebre negre acabat de moldre.

El presentem:

Un molt bon primer. I una bona alternativa per posar a la carmanyola.

Amb aquest plat participo en el concurs que la Dolorss i VALIRA ens presenten!!!


Dessitjo que us agradi!
Publica un comentari a l'entrada