Caldo....Oficialment queda inagurada la temporada del caldo, el consomé i les sopes!!! Per si algú no se'n havia adonat...ja fa fresca, i les pluges han ajudat!!

Amb els anys t'en adones de que el caldo ben fet és el millor que hi ha, el de la mare o de l'àvia...que mai he sabut fer...recordo quan anava a casa la meva àvia a dinar...i quê et faig? jo li deia: Una sopa d'ou, però amb l'ou esclafat, no remenat!!! I es tractava d'una sopa de pastilla amb fideus i un ou...era la persona més feliç de la capa de la terra...ara fa molt temps que d'aquestes sopes no en menjo, ni tan sols en tinc de pastilles de caldo a casa. Quan vull caldo, el faig.

Cap de setmana a casa l'àvia, reunió de mitja família (faltaven el germà gran, la seva dona i els meus nebodets!!!)...i de passada unes quantes pastanagues cap a casa...amb el pare vem fer unes lliçons de fotografia...je je je seguiré provant!!!
Ara...les pastanagues, boníssimes:


Tothom fa caldo a la seva manera, i la veritat, és ben fàcil!!! A mi no m'agrada massa fort de gust, però si es vol pot arribar a ser-ho, depén del que li posis!
Si tens temps, tot a l'olla i deixar que bulli...si no l'olla exprés és una bona alternativa.
Posarem aigua a l'olla, ossos de vedella de la part del genoll, un os de pernil (i si voleu ossos de l'espinada de porc, o peus de porc...al gust!), una mica de porro, xirivia,... vaja, una safata de verdures pel caldo. Tapem l'olla i la deixem uns trenta minuts, l'obrim i posem la carcassa de pollastre (i el pollastre que volguem), si és de corral millor i les pastanagues per que si les posem al principi, no me les puc menjar. Vint minuts més i llest.
Avui galets farcits, comprem la meitat de carn de porc, i l'altre meitat de vedella picada, un pols de sal, pa ratllat i ou. Ho barregem tot ben barrejat, i omplim els galets, entretingut, però el resultat excel.lent.
Els bullim primer amb aigua i després afegim el caldo...

L'escudella, de La Unió a l'Aleixar:

Ja pot fer fred...que aquest plat reviscola!!!
Publica un comentari a l'entrada