Llomillets amb ceps...

Passejar una tarda pel Mercat Central de Reus només ho puc fer o els divendres per la tarda o els dissabtes al matí, m'encanta anar-hi a donar una volta i a omplir la bossa del que dia a dia mengem...xerrar amb un i ara amb l'altre...i veure què hi ha...sempre em dona idees...com aquest llomillet amb ceps! Vaig veure ceps frescos! eren de Zamora (tot i que anaven a 29€ el Kg)...però l'alternativa la tenia a casa, ceps secs de Cal Coll de Castellterçol, només em faltava el tall!

Necessitem

2 llomillets de porc (pesaven uns 700grs)
Ceps secs
Mig porro (era molt gran)
2 cebes de figueres
3 o 4 grans d'all
Sal, pebre blanc
Vi dolç

Ho vaig fer tot a l'olla exprés...un bon raig d'oli d'oliva i uns grans d'all, salem els llomillets, quan està calent, marquem els llomillets i els retirem. Mentre haurem posat els ceps a hidratar, tallem el porro i les cebes ben fins i a la cassola. A foc lent que vagin perdent la consistència, quan són transparents hi afegim els llomillets, l'aigua que hem hidratat els ceps, un got de vi dolç negre i una mica de pebre blanc, ho tapem i ho deixem que es cogui deu minuts. El vi dolç que he fet servir es una petita meravella que vaig comprar a Cambrils, doncs vaig descobrir, dies enrere, que havíen obert una botiga dels productes de la Cooperativa de Falset, allà fan l'Ètim en totes les seves versions (a part de moltes altres coses, és clar!) i aquest cop l'Ètim de Verema Sobremadurada del 2007, DO Montsant (una selecció de vinyes velles) va venir cap a casa (8,5€), una delícia per un postre amb fruits secs o un aperitu amb formatges !!!
Aquest vi és negre i només tirar-ho pel damunt del llomillet el va tenyir completament.
Passats els deu minuts, obrim l'olla i afegim els ceps, tanquem i cinc minuts més i ja està lles...una flaire a ceps...encisadora...Bon profit

7 comentaris

 1. Mmmmm! quin plat més bo!!!!
  Les llamineres a casa agraden molt, i els ceps m'encanten!!!
  I també anar al mercat. Jo hi vaig divendres al matí, i de parada en parada m'hi passo tot el matí!
  Petons

  ResponElimina
 2. Quina bona pinta aquestes fotos, aquests ceps de Can Coll els hi estem treien molt bon partit. Petons

  ResponElimina
 3. De moment, tinc els ceps de can Coll, ara em falta comprar les llamineres i el vi dolç, ah! i l'olla exprés,que no en tinc, je, je. Parlant seriosament, em quedo amb la recepta per fer-la al forn, encara que tardi una miqueta més.

  ResponElimina
 4. Tot el que porti ceps té el meu suport incondicional. Llomillos inclosos, es clar :)

  ResponElimina
 5. Visca les receptes amb ceps, i aquests llomillets així guisadets han d'estar....
  PTNTS i see you next monday!

  Dolça

  ResponElimina
 6. Gràcies pel teu comebntari Marta! Ens seguim!

  Roger

  ResponElimina
 7. Mmmm! Quina delícia!!!
  M'encanten els ceps i amb l'olla express segur quen en un moment vas tenir el plat llest!

  Fins aviat!
  La Taula d'en Bernat

  ResponElimina