Amsterdam...

Amsterdam, ciutat per a visitar...sens dubte! I el típic, com descobrir una ciutat? Menjant i bevent, el que ells mengen i beuen, doncs som-hi...tres àpats a Amsterdam!

Primer dia, gran error...fer de catalans i anar a dinar a quarts de cinc de la tarda...on anem? les típiques opcions de cuina americana enseguida van ser descartades, i en la búsqueda d'un restaurant (que evidentment la cuina tancava a les 4... només vem mirar la carta i sorprendre'ns pels preus, va quedar allà...)...a aquesta hora, quarts de cinc, gana no en tens, però...bé has de menjar alguna cosa...i...veure OSTRES...obre la gana a qui els hi agraden!!! Al C/Spuistraat del barri Begijnhof,vem trobar el BAR TAPAS CATALÀ, un Sr de Mallorca instal.lat a Amsterdam des dels anys 80, amb un bar-restaurant, on hi podies trobar des d'una truita de patates, passant per les patates braves o un plat de pernil ibèric...que malgrat tot, massa català no té però atrau!
Unes tapes per dinar-berenar (i que també va acabant sent el sopar!!!)... unes ostres, unes sardines, uns calamarcets i per beure cervesa! Varem sortir retratats però tips!
(prometo no tornar-ho a fer...però millor un català que menjar ràpid, no?)Segon dia, guia en mà...una cafeteria-cerveseria típica holandesa DE BEKEERDE SUSTER, al C/Kloveniesburgal...fan una cervesa artesanal, la WIT ROS...va ser tastada, com no! I per menjar un formatge HEEL OUD, un formatge vell amb mostassa, una amanida amb formatge de cabra, i un plat de carn...boeuf Bourguignon, carn de vedella amb salsa...(la foto va sortir massa fosca!) Molt bé, qualitat-preu-ambient...I el darrer dia, al solet...amb el fred d'acompanyament...més formatge amb mostassa, aquest cop un JONG (de 3 a 6 mesos, un formatge jove!), i un salmó fumat amb tàpares sobre un pa deliciòs! Cervesa per beure...
A mitja tarda una muffin de ruibarbre, comprada en un mercat de productes artesans!

Del que em van quedar ganes de menjar, ho vem intentar...però...musclos i la sopa de pèsols...(però ja tinc la recepta!!!!)

...a part d'uns bulbs de tulipes...uns quants formatges van venir cap a Reus...mmmm mossegar un pèl d'Amsterdam a casa...genial!

De la resta de fotos...un àlbum, potser????
Publica un comentari a l'entrada