Boletupasta de trompetes de la mort!

...al mes de novembre vaig fer un curs de cuina amb en Jordi Solé, en Jordi és un cuiner que té un restaurant a Cambrils...és un noi molt divertit, a les seves classes cuinem i riem molt! Aquest curs era "La cuina amb bolets" i vem fer unes quantes receptes, d'entre elles aquests boletupasta...al curs els vem fer amb camagrocs, però avui, primera experiència fent pasta, els he fet amb trompetes de la mort...

Feia dies que tenia aquesta recepta al cap, doncs per Nadal em van regalar la super-màquina per a fer pasta...plena de complements...i ja tenia ganes d'estrenar-la!!! I a més a més tenia aquestes trompetes de la mort, caçats i assecats pel pare d'un amic i que em va fer molta il.lusió rebre'ls!!!

Necessitem

250 gr de farina de reposteria
2 ous grans
30 gr de trompetes de la mort en sec

He fet pols de les trompetes de la mort, triturades al màxim amb la thermomix, i després hi he afegit la farina i hi ho he remenat tot junt... He posat la farina en forma de volcà sobre un plàstic (per que diuen que sobre el marbre de la cuina no va prou bé), al mig he fet un forat i he tirat un ou batut, i amb les mans he començat a amassar-ho, i l'altre ou l'he afegit després. Un cop feta la massa, fem una bola i la deixem reposar uns vint minuts. Passat els 20 minuts, ja podem começar a fer la pasta seguint les instruccions del fabricant. Fem boles de la massa i les anem passant perl número 1 de la màquina varies vegades, anant doblegant la massa, ho repetim 4 o 5 cops i anem pujant els nivells (cada cop els rodets estan més junts) sense saltar-ne cap...l'objectiu és que quedi una massa amb una textura elàstica i consistent. Ens queden unes plaques que ja estan a punt per a fer el que dessitjem...he decidit que volia fer "Tagliolini"...passem les plaques per a màquina un altre cop i en surten uns tagliolini perfectes!

Els coem amb aigua abundant, previament salada i els deixem al dente!

Per acompanyar:

Hidratem uns 40 gr de trompetes de la mort.
En una paella hi posem una ceba petita tallada, i la deixem fins que agafa color, hi afegim les trompetes, una mica de llet i parmesà ratllat.

Mentres els tagliolini ja estaran llestos i emplatem, posant la pasta, les trompetes pel damunt i una mica de parmesà acabat de ratllar, un raig d'oli d'oliva...i a menjar...per ser el meu primer plat de pasta, n'estic contenta de com han sortit!





Hem repetit!!!! ... I després a netejar la màquina!!!! Quin gran invent!!!

9 comentaris

  1. Una pinta increíble y... seguro que un sabor único!!!
    Felicidades.
    Besos.

    ResponElimina
  2. Això de poder-se fer la pasta a casa deu ser una passada, perquè el gust ha de ser boníssim! I amb trom petes.... que bo havien de ser! No m'estranya que repetíssiu!

    ResponElimina
  3. Em trec el barret!! Just avui teníem un paquet de pasta portada d'Itàlia i l'he feta amb trompetes, en breu la posarem al blog!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Uau, fer pasta a casa és super laboriós... però segur que el resultat recompensa de sobres! Aquesta màquina és molt bon regal :)
    Clar que després netejar és una feinada, je je je...
    Ha de quedar una pasta molt gustosa, amb les trompetes, mmm....

    ResponElimina
  5. M'ha agradat el plat i el nom aquest del "boletupasta".
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. yo tambien me hago la pasta en casa y es buenisima.Por eso a tu receta le doy un 10peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Com que no tinc la màquina de fer pasta, els faré amb pasta fresca comprada al super.....però els faré!!

    ResponElimina
  8. Pasta amb trompetes de vici........
    Petons

    ResponElimina
  9. Marta; Com devien "sonar" de bé aquestes trompetes...
    Que vagi de gust Marta¡¡ :-D

    ResponElimina