Pollastre de granja amb ceps...

El darrer plat amb ceps de la remesa de dissabte, alguna cosa consistent per demà a dinar...així haurà reposat tota la nit, i estarà més bo! És curiòs, però al mes de novembre tinc un curs de cuina amb bolets i les cinc darreres entrades són plats amb boletus, per tant puc dir que aquesta temporada tindrem bolets al blog!!!
Demà, esperem que no plogui i pugui gaudir d'alguna exquisidesa... ous de reig...mmmm estaria bé (creuaré els dits!!)...la natura ha d'oferir un bon regal d'aniversari al meu germà petit, felicitats bro!!!!

Aquesta tarda he anat a la plaça, a comprar pollastre...de cal Borrull...m'han fet una perfecte explicació del pollastre que he comprat...un pollastre de granja...com que sencer era molt gros, l'he comprat a trossos, 4 cuixes i dos parts de dalt...d'un color groguenc i encara amb plomes, ha fet una bona cassola.

A l'olla exprés hi he posat oli, força oli d'oliva, he sofregit el pollastre (un cop net i salat), i l'he reservat. Tallar les cebes de figueres i pelar les cabeces d'alls, jo n'he posat tres i tres, amb el mateix oli, deixar que la ceba perdi la consistència, després afegir el pollastre, afegir una mica d'aigua, un raig de vinagre d'arròs i tapar. Uns vint minuts, a foc mitjà. Destapar passats els 20 minuts i afegir els ceps tallats a trossos ben petits, tapar i deixar coure uns 10 minuts més. Passat el temps, destapar i parar el foc. He deixat l'olla al foc, i així s'ha acabat d'evaporar el suc.
No l'he tastat, però fa una olor que encanta...ja us ho diré!




I ja per acabar amb els ceps que m'han quedat, els he posat sensers amb oli d'oliva, he tapat el pot i d'aquí a un mes...l'obriré, a veure si aconsegueixo un oli a l'aroma de ceps!

Possiblement sigui la darrera entrada, (o no?) abans que comenci les vacances...la setmana que ve...l'aventura m'espera...

6 comentaris

  1. Un plat deliciós. Mai l'he fet amb olla exprés, però segur que queda més tendre.

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Aquests ceps han donat molt de si!
    Estic segura que el curs serà molt profitós ja que crec que serà una bona temporada de bolets.
    I a veure si teniu sort amb l'ou de reig ;)

    ResponElimina
  3. El pollastre m'agrada de totes les maneres possibles, però es clar, si els companys de viatge son els ceps, la cosa es gairebé insuperable!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. El pollastre ens agrada amb qualsevol acompanyament, però amb ceps ja no te nom, que vagin molt bé la propera collita, amb ous de reig inclosos i les vacances.
    Petons

    ResponElimina
  5. Encara te'n queden??? Mira que passaré ambla carmanyola!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Agafo la recepta i de segur que la faré...quina bona pinta!!! i així faré servir l'olla exprés que em van regalar.

    ResponElimina