...Ous de Reig... i risotto de ceps

En aquests moments ja puc dir que tinc la motxil.la feta...el que ja no sigui dins, no vindrà amb mi...fa molts mesos que aquest viatge s'ha estat gestant, demà més o menys a aquesta hora estaré volant cap a Bangkok...19 dies per davant em portaran a l'aventura, sorpreses i sensacions...tanco els ulls, i, encara no m'ho imagino...demà realment serà cert!!

Abans però, no volia marxar sense publicar el meu darrer post abans de tancar per vacances...

M'encanta conèixer gent que els hi agradi la muntanya, i que siguin uns boletàires intrèpids i afortunats de saber trobar... ous de reig (entre d'altres, és clar!)...i el millor de tot que ho comparteixin amb mi! Gràcies Xavi de tot cor!

Mireu-lo, petit i de color taronja, bolet que apareix a principis de tardor, sembla que aquesta serà una bona temporada pels ous de reig...ara bon moment per trobar-ne...si saps a on, és clar!



Els ous de reig, altrament coneguts com a quicous, bolets d'or o monjoles...són ideals per menjar en carpaccio...



Carpaccio d'ous de reig

Tallar els ous de reig a làmines, posar oli d'oliva, sal Maldon i pebre acabada de moldre...una delícia!



I de segon plat, un risotto de ceps, la veritat és que aquest plat ja l'he fet varies vegades, però aquest cop vaig fer servir aquest arròs, gràcies Salva, doncs ell va ser qui me'l va portar de Viena, curiosament el va trobar allà, i va pensar que jo en faria quelcom, dit i fet!



Del curs de risottos que en Nicola Marino ens va fer al Club Social Caprabo, m'atreveixo a dir que és el curs que més suc n'he tret, doncs ell ens va ensenyar la recepta bàsica per fer un bon risotto, i a partir d'allà a versionar!!!

Arròs vialone nano
Caldo de pollastre lleuger
Ceps frescos
Parmesà
1 ceba
1 got de cava

En una cassola d'uns 25 cm, posarem un raig d'oli, i tirarem la ceba tallada molt fina (jo ho he fet amb la mandolina!), quan comença a agafar color, afegir la meitat dels ceps i afegir l'arròs (1 tassa de café per persona), comencem a remenar i hi afegim el got de cava, aquest cop un gran descobriment que vaig fer diumenge a la FIRA DEL VI de CAMBRILS, és el cava CARLES ANDREU BRUT NATURE RESERVA en BARRICA, esparem que l'arròs se'l begui, i llavors anar afegint caldo de pollastre i sense parar de remenar, afegirem tantes cullerades com l'arròs necessiti, aquest arròs necessita 15 minuts per estar cuit, doncs tantes cullerades com 15 minnuts necessiti. Al final, hi posem l'altre meitat de ceps, sofregits, i el parmesà. Deixem reposar uns tres minuts i llest!



Boníssim, i és clar no només l'arròs es va beure el cava, je je je!

Ara si, tanco per vacances.....NAMASTE

7 comentaris

  1. T'he conegut just abans que marxis de viatge... però no em puc estar de comentar... jo sóc una fanàtica dels bolets, fa un parell de dies vaig menjar ous de reig, quina delícia!!! I els risottos, una de les meves perdicions!

    BON VIATGE!

    ResponElimina
  2. Bon viatge guapa!!!
    Només veure les fotos s'em fa la boca aigua.
    petons

    ResponElimina
  3. SAWADEE!
    Preciositat! disfruta molt! hi ha lloc per a mi a la teva maleta? ;)
    Endeluego que te tengo una envidia que me corroe toa...
    La recepta espectacular! Besikos i fins a la tornada del País del Somriure.

    ResponElimina
  4. Una recepta boníssima, que passis molt bones vacances, fins la tornada
    Petons

    ResponElimina
  5. Marta,
    Primer de tot: Molt bones vacances i molt bon viatge....merescut, és clar!!
    Que t'he de dir dels ous de Reig, doncs si és any d'aquest bolet, ahir a casa en van arribar cinc, els he penjat al facebook.
    La resta, rissoto, i l'ou de reig fet en carpaccio ha d'estar tot per llepar-se els dits i encara més fet amb amor, com tu fas tot.
    Una abraçada i bon viatge.
    Salut bonica.

    ResponElimina
  6. Jo vaig agafar dissabte el meu primer ou de reig!, petitó...però quina il.lusió!El risotto parla per si sol...una meravella!. Marta, quina envegeta sana...o no...MOLT BON VIATGE!!! FINS A LA TORNADA!

    ResponElimina
  7. Bones vacances i bon viatge! Quina aventura... ja explicaràs!
    Dues receptes delcioses amb els dos reis dels bolets.

    ResponElimina