Pastís de xocolata!!!

En pocs dies he tirat la operació bikini per la finestra...l'estiu...ja ho té...trovades que et porten a sopars, i dinars i aquesta mània de no aparèixer amb les mans buides...i com que sabia que a tothom els hi agradava la xocolata...m'he atrevit a provar els diferents percentatges de cacao en la xocolata...del 85%, passant pel 70% fins arribar al 52%...i has de ser un xoco-addicte per acabar dient que la del 85% és la millor...i curiòs en mi, no vaig fer fotos dels volcans de xocolata, ni del pastís pels amics de Barcelona, i les del pastís pel Gilbert, el mag,tampoc,... per sort una petita mostra va ser fotografiada i he de dir que... res tenia a envejar als volcans de xocolata...De totes maneres està al forn el segon pastís...potser no ho hauria de dir però és una sorpresa per divendres, doncs ell no se'l espera!!! Fa anys i li encanta la xocolata...els nens que assisteixin a la seva festa d'aniversari li regalaran...

50gr de xocolata del Lindt del 85%
50gr de xocolata del Lindt del 70%
50 gr de farina d'espelta
50 gr de farina d'atmetlla
100 gr de sucre
100 gr de mantega
4 ous
2 cullerades de llevat en pols

I per la cobertura:

100 gr de xocolata del 85%
60 gr de mantega

Escalfar el forn a a 180º
En un bol gran posar els rovells dels ous, el sucre i el llevat, amb les baretes elèctriques batre-ho fins que es torni blanquinós. En un cassó desfer al bany maria la xocolata i la mantega tot anant remenant, i mentrestant batrem les clares d'ou a punt de neu. Afagirem als rovells les farines i la xocolata i la mantega foses, quan està ben lligat afegim les clares amb compte, sempre de baix a dalt i cap al mateix costat.
Folrem un motlle de 22 cm ( i un de petit) amb paper d'anar al forn al fons i mantega pels laterals, i posem la barreja i ho posem al forn, ja calent, 30 minuts.

Desmotllem i el posem a la nevera. Mentre fonem al bany maria la xocolata i la matega de la cobertura, quan està llest recobrir-ho tot.

Com que aquí fa molta calor els vaig posar a la nevera fins al moment de servir...

Per acompanyar-ho un bon cava fresquet...el que volgueu!!!!






Un sopar a la fresca una nit de lluna plena que ens va il.luminar fins tard...Màgic pastís per a un Mag...

6 comentaris

  1. OOOOOH, quina pinta, espectacular! Deixa't estar d'operació biquini i a gaudir!, en 4 dies podem amagar el "mitxelín" sota l'abric...A reveure!

    ResponElimina
  2. Ai el biquini i tota la pesca, mira que ens fan patir, eh? Jo estic amb els xoco-addictes i et puc dir, també, que, quan més percentatge de cacau, millor. T'ha quedat un pastís de xocolate irresistible. Ara mateix me'n menjava un tall (per no dir que me'l menjava tot solet). Salutacions

    ResponElimina
  3. A mi m'agrada molt la xocolata, però no amb tant alt percentatge de cacau perquè li trobo gust a cafè i no m'agrada.
    I saps què? a vegades no cal patir tant pel pes. Que passar-s'ho bé menjant coses com aquesta amb una bona companyia, és el que ens emportarem!
    Pertons

    ResponElimina
  4. Que bo, quina pinta!!!! a la merda l'operació biquini (amb perdó)....el faré segurisisim.
    petons

    ResponElimina
  5. Oh, quina meravella xocolataire. No soc un adicte pero aquesta foto em fa salivar

    Marta, sensacional!!!

    ResponElimina
  6. Com deuria gaudir el mag de l'Aleixar amb aquesta sorpresa xocolatera!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina